Nieuws

iOS 17.1 is nu beschikbaar: AirDrop via internet en meer

iPhone 15
© Unsplash / Yuheng Ouyang
Apple heeft woensdag iOS 17.1 uitgebracht. Onderdeel van de grote update zijn verbeteringen voor de iPhone 15-serie, evenals nieuwe AirDrop- en Stand-by-functies.

Vlak na de introductie van de iPhone 15-serie bleek Apple nog wat softwareplooien glad te moeten strijken. Eerder bracht het al een iOS-update uit die hitteproblemen moest oplossen. Ditmaal brengt de update optimalisaties die ‘beeldretentie’ op de iPhone 15-serie moet tegengaan. Maar, iOS 17.1 draait niet alleen om de nieuwe iPhone-modellen. In dit artikel zetten we puntsgewijs de kleine en grote wijzigingen van iOS 17.1 voor je op een rij.

AirDrop via internet

AirDrop is ideaal wanneer je snel bestanden wil delen met je MacBook of andere Apple-gebruikers. Daarvoor gebruikt Apple zowel bluetooth als wifi. Het enige nadeel: als je iPhone buiten bereik van het apparaat komt, bijvoorbeeld als je even wegloopt, wordt de datatransfer stopgezet. Met iOS 17.1 brengt de technologiegigant hiervoor een oplossing: voortaan gaat de transfer door via internet.

Stand-by uitschakelen

Met de komst van iOS 17 introduceerde Apple ook zijn Stand-by-modus. Die modus schakelt zich in als een iPhone in horizontale modus staat terwijl hij aan de lader ligt. Via die modus krijg je toegang tot verschillende widgets, waaronder van je agenda, klok en HomeKit. Voortaan kunnen gebruikers het scherm ook uitschakelen en dus zelf bepalen wanneer ze van de Stand-by-modus gebruik willen maken.

Enig nadeel: Apple brengt de instelling enkel uit voor de meest recente Pro-modellen, meer bepaald de iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max.

Ingebrande schermen

Gebruikers van een iPhone 15 Pro (of 15 Pro Max) zien hun ‘beeldretentie’-problemen ook opgelost worden. Waar gebruikers bang waren voor ingebrande schermen, lijken de Pro-modellen simpelweg last te hebben van ‘beeldretentie’. Daarbij blijft het beeld te lang staan. Ingebrand is het dan niet: na verloop van tijd zou het beeld automatisch verdwijnen. Een firmware-update voor de iPhone 15 Pro-serie moet die beeldretentie-problemen ook doen verdwijnen.

Apple Music-updates

Apple heeft ook diverse updates doorgevoerd in de Apple Music-dienst. Hieronder vind je daarvan de exacte inhoud:

  • Het is nu mogelijk om nummers, albums en afspeellijsten aan favorieten toe te voegen en de bibliotheekinhoud te filteren zodat alleen uw favorieten worden weergegeven;
  • Een nieuwe collectie illustraties bevat ontwerpen die van kleur veranderen afhankelijk van de nummers in je afspeellijst;
  • Nummersuggesties verschijnen onder aan elke afspeellijst, zodat u eenvoudig nummers kunt toevoegen die passen bij de sfeer van uw afspeellijst.

Kleine wijzigingen

iOS 17.1 bevat ook enkele kleinere wijzigingen. Zo voegde Apple ‘Home key’-ondersteuning toe voor Matter-sloten, is de crashdetectie geoptimaliseerd (iPhone 14- en 15-serie) en is de reactietijd van het iOS-toetsenbord verbeterd.

Uitgelicht artikel Apple iPhone Apple gaat ongeopende iPhones updaten

Direct de iOS 17.1-update installeren? Open hiervoor het instellingen-menu, tik op Algemeen en daarna Software-updates. Op de redactie bleek de nieuwe iOS-versie meteen beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business