Nieuws

Apple gaat ongeopende iPhones updaten

Apple iPhone
© Unsplash / Thai Nguyen
Apple wil ongeopende iPhones gaan bijwerken met nieuwe iOS-versies. Vermoedelijk gaat het enkel om toestellen die in de Apple Store staan opgeslagen.

De kans is groot dat je een update moet installeren na het aanschaffen van een gloednieuwe iPhone. Niet zo verrassend eigenlijk: iPhones ontvangen geen software-updates nadat ze van de productielijn van Apple rollen. Bloomberg-journalist Mark Gurman stelt dat de technologiegigant die updates alsnog – via zijn fysieke winkels – wil gaan installeren. Hiervoor werkt het aan een techniek die draadloos kan verbinden met iPhones om updates te installeren. Zonder de verpakking te openen, dus.

Naar verluidt heeft Apple daarvoor een updatestation in ontwikkeling. Medewerkers hoeven daarbij enkel een iPhone op het plateau te leggen; het systeem handelt vervolgens automatisch de updates af. Gurman claimt dat dit updatestation voor het einde van 2023 in Apples fysieke winkels arriveert. Lokale retailers krijgen geen toegang tot het apparaat. Met andere woorden: enkel Apple kan up-to-date iPhones verkopen.

Uitgelicht artikel Apple iPhone 15 Apple reageert op hitteproblemen iPhone 15 Pro

Wanneer deze techniek in België toekomt, is niet geweten. Voordeel zal je er waarschijnlijk niet uit halen: tenzij je een iPhone via de Apple Store koopt, is de iOS-versie alsnog verouderd. Controleer daarom na aanschaf van een iPhone, en dat geldt eigenlijk voor eender welke telefoon, op software-updates. Open daarvoor het instellingen-menu en navigeer naar Algemeen -> Software-update en laat je iPhone zoeken naar updates.

Geen nieuwe M3-producten

Gurman bespreekt in zijn Power On-nieuwsbrief ook meteen een ander nieuwtje: de komst van M3-aangedreven Macs en iPads. Waar de journalist eerder verwachtte dat een lancering in oktober zou plaatsvinden, is die verwachting nu opgeschoven naar begin 2024. Diverse producten begeven zich inmiddels in de zogeheten DVT-fase, waaronder de 14- en 16-inch-MacBook Pro’s.

Verwacht wordt dat de nieuwe MacBooks en iPads tegen de lente in de winkelschappen liggen. Een nieuwe Mac Mini met M3-chipsets zou eveneens opwachting maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business