Nieuws

Apple reageert op hitteproblemen iPhone 15 Pro

Apple iPhone 15
© Apple
Apple heeft zaterdag gereageerd op de hitteproblemen van de iPhone 15 Pro en 15 Pro Max. Het bedrijf wijst speculaties over problemen met het titanium frame meteen van de hand.

Dat nieuws werd vorige week door Apple-analist Ming-Chi Kuo de wereld in geholpen. Volgens Kuo zou het titanium frame meer hitte vasthouden, en daardoor warmer aanvoelen. Ook zou Apple te veel gelet hebben op gewichtsbesparingen, waardoor de koelingscapaciteit werd verminderd. Daar gaat Apple niet in mee, blijkens een reactie van de technologiegigant op de berichtgeving. Sterker nog: ze claimen dat het titanium frame sneller hitte afgeeft aan de lucht dan het roestvrijstalen frame op de iPhone 14 Pro (Max).

Daarnaast wist Apple naar eigen zeggen reeds de werkelijke oorzaak te achterhalen. Specifiek gaat het om een tweetal bugs; één daarvan bevindt zich in iOS 17. Een toekomstige iOS-update moet dit probleem oplossen. Het gros van de hitteproblemen op de iPhone 15 Pro wordt echter veroorzaakt door afzonderlijke apps. Recente updates van die apps zouden ervoor zorgen dat de nieuwe iPhone sneller opwarmt dan gewoonlijk.

Uitgelicht artikel iPhone 15 Kuo: ‘Apple moet prijzen iPhone 15 verlagen’

Updates daarvoor zijn eveneens onderweg. “Een ander probleem betreft een aantal recente updates van apps van derden die ervoor zorgen dat het systeem overbelast raakt. We werken samen met deze app-ontwikkelaars aan oplossingen die momenteel worden uitgerold”, schrijft Apple.

Behoud van prestaties

Gebruikers hoeven zich volgens Apple geen zorgen te maken over de prestaties van hun iPhone 15 Pro. Die blijven gelijk na de aanstaande app-updates en de nieuwste iOS-versie. Ook vormt het hitteprobleem geen veiligheidsrisico. Voor gebruikers is er zodoende vrij weinig waar zij zich zorgen om moeten maken.

Het gros van de hitteproblemen wordt bovendien op korte termijn opgelost via app-updates. Naar verluidt heeft Instagram de hitteproblemen reeds opgelost. Wanneer Apple met de iOS 17-update over de brug komt, is nog niet bekend. Daar heeft de technologiegigant zich niet over uitgelaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business