Nieuws

Dit is waarom je iPhone 15 Pro extreem heet wordt

Apple iPhone 15
© Unsplash / Thai Nguyen
Sommige iPhone 15 Pro-gebruikers stellen dat hun toestel zo warm wordt, dat ze hem niet meer vast kunnen houden. Apple-analist Ming-Chi spreekt zich nu uit over het probleem.

Daags nadat Apple de eerste iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max-toestellen aan klanten leverde, stromen berichten over ‘extreme hitte’ binnen. Britse YouTuber GadgetsBoy noemt de iPhone 15 Pro Max op X (voorheen Twitter) een “fijne handverwarmer”. Anderen zeggen dat hun iPhone 15 Pro of Pro Max zo warm wordt tijdens het opladen dat ze hem niet kunnen vasthouden. Maar het probleem zou niet alleen spelen tijdens het opladen: ook bij regulier gebruik raken de telefoons snel oververhit.

Apple heeft zich vooralsnog niet uitgesproken over de hitteproblemen. Veel verwachten we daar overigens niet van: je houdt je smartphone ook gewoon verkeerd vast. Wie wel op de problemen heeft gereageerd is Apple-analist Ming-Chi Kuo. Kuo staat bekend om zijn lekken over aanstaande Apple-producten, maar doet nu ook een duit in het zakje voor de hitteproblemen. Meer specifiek: Kuo legt de oorzaak van de hitteproblemen bij de technologiegigant.

Uitgelicht artikel Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro Max bezwijkt onder druk

“Uit mijn onderzoek blijkt dat de oververhittingsproblemen van de iPhone 15 Pro-serie niets te maken hebben met TSMC’s geavanceerde 3nm-node”, schrijft Kuo. Kortom: de nieuwe Apple A17 Pro-chip ligt niet ten grondslag aan de extreme hitte. Wel sleutelde de smartphonefabrikant allicht wat te veel aan het koelingssysteem van de Pro-modellen. Volgens de analist is het koeloppervlak van de nieuwe Pro-modellen namelijk kleiner geworden om op gewicht te besparen.

Eitje bakken op titanium

Wat niet zou meehelpen is het titanium frame. Zulk materiaal is minder efficiënt in het verwerken van hitte en houdt het hierdoor langer vast. Zodoende warmt het toestel steeds verder op en raken de iPhone 15 Pro-modellen dus ‘oververhit’.

Geheel nieuw zijn deze hitteproblemen niet. Ook Apple’s iPhone 14 Pro-modellen stonden bekend om hun ‘hete frames’. Hoe je dit het beste oplost? Om te beginnen kan een case helpen: zodoende raak je zelf nooit direct het metalen frame aan. Daarnaast kan je proberen je iPhone op te laden als je hem niet gebruikt – juist tijdens het laden kunnen de Pro-modellen flink opwarmen.

appleiphone 15mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals