Nieuws

Kuo: ‘Apple moet prijzen iPhone 15 verlagen’

iPhone 15
© Apple
Apple zou nadenken over prijsverlagingen voor twee iPhone 15-modellen: de reguliere iPhone 15 en iPhone 15 Pro, zegt marktanalist Ming-Chi Kuo.

Kuo noteert dat stukje informatie in een bericht op Medium over de iPhone 15-verkopen. In eerste plaats stelt de Apple-analist dat de iPhone 15-serie boven verwachting verkoopt. Met name de Plus en Pro Max zouden sterke verkoopcijfers neerzetten. Voor het vierde kwartaal voorspelt Kuo dat de technologiegigant zo’n 35 miljoen iPhone 15 Pro Max-toestellen verkoopt.

Wat opvalt is dat Kuo ook spreekt van een sterke aantrekkingskracht van de iPhone 15 Plus. Daar zouden ze bij Apple niet op gerekend hebben. Het bedrijf liet juist minder Plus-modellen uit de fabrieken rollen, ten faveure van het basismodel en de iPhone 15 Pro-serie. Echter: juist de reguliere iPhone 15 en iPhone 15 Pro zien weinig – minder dan verwacht – verkopen.

Waarom kopers naar de iPhone 15 Plus en Pro Max neigen? Sommigen speculeren dat de voorkeur van kopers steeds vaker uitgaat naar een groter 6,7-inch-scherm. Wat met de Pro Max meespeelt is dat dit het énige Pro-model is met de nieuwe periscoopcamera. Daarmee voelt het als een grotere, belangrijkere upgrade ten opzichte van de iPhone 14 Pro-serie. Zeker in dit segment spelen extra’s als een groter zoombereik een belangrijke rol in de aankoopbeslissing.

Prijsverlaging iPhone 15

Volgens Kuo heeft Apple twee opties: zijn prijzen verlagen, of de verkopen van de iPhone 15 en 15 Pro te zien dalen. Of een prijsdaling werkelijk in het vat zit? Dat is vooralsnog lastig vast te stellen – Apple laat dit soort details logischerwijs niet zomaar rondslingeren.

Uitgelicht artikel iPhone 15 poll TechPoll: koop jij de nieuwe iPhone 15?

Een prijsverlaging zou ons alvast verrassen. Niet eerder heeft de smartphonefabrikant eigenhandig de prijzen van een iPhone vroegtijdig verlaagd om de verkopen te stuwen. Een prijsverlaging zou – mits ze akkoord gaan met lagere verkoopcijfers – ook gewoon kunnen uitblijven. Het duurt allicht langer om door de voorraden te geraken, maar het zou de fabrikant tegelijk minder geld kosten. Mettertijd zou duidelijk moeten worden hoe de situatie exact uitpakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business