Nieuws

Apple komt met fix voor ‘inbrandend’ scherm iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro
© Apple
Apple heeft een oplossing klaar voor een opvallend displayprobleem bij de iPhone 15 Pro. iOS 17.1 moet het kwalijke gebrek helemaal de wereld uit helpen.

Hoewel de iPhone 15-serie wel wat nieuws te bieden had, doken er in de weken na de lancering ook kwaaltjes op die een grote impact konden hebben op de gebruikservaring. Zo was er eerst het oververhittingsprobleem, dat eerder deze maand verholpen werd door een fix in iOS 17. Een klein aantal gebruikers (o.m. op Reddit) kloeg ook al een tijdje over een ‘inbrandend scherm’. Ook dat issue moet verdwijnen met een firmware-update. iOS 17.1 staat klaar, meldt Apple Insider

Inbranden of beeldretentie?

Het inbranden van schermen is een issue dat vaker voorkomt bij oledsmartphones. Gewoonlijk treedt het probleem wel niet in de eerste maanden op, maar pas na een langere gebruiksperiode. Bepaalde gebieden van het scherm degraderen sneller omdat die pixels meer werk verrichten dan anderen (bij het weergeven van statische beelden). Zo kunnen de zichtbare kleuren in die specifieke gebieden na verloop van tijd gaan afwijken, waardoor er een soort spookbeeld achterblijft.

iPhone 15 Pro krijgt softwarefix

In het geval van de iPhone 15 Pro gaat het eigenlijk niet om inbranden, maar een vorm van beeldretentie: een statisch beeld dat te lang zichtbaar blijft. Het probleem was wel zo ernstig dat het rebooten van de toestellen niet hielp. Bètatesters van iOS 17.1 melden gelukkig wel dat de firmwarefix het probleem oplost. Het gaat dus louter om een softwareprobleem.

Wie momenteel last heeft van de beeldretentie, kan zich aanmelden voor de iOS 17.1 Release Candidate-build, of wachten op de officiële update die voor iedereen beschikbaar zal zijn. In elk geval hoef je je dus geen zorgen te maken om het display of andere hardware van je iPhone 15 Pro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business