Nieuws

Apple komt met fix voor oververhitting iPhone 15

iOS 17.5
© Apple
Apple heeft een oplossing klaar voor het oververhittingsprobleem dat de iPhone 15 kon plagen. iOS 17.0.3 voegt ook enkele belangrijke fixes toe.

“iOS 17.0.3 voorziet iPhone-eigenaars van belangrijke bug fixes, beveiligingsupdates én biedt een oplossing voor een probleem dat ervoor zorgt dat je iPhone warmer wordt dan gewoonlijk”, klinkt het een beetje omfloerst. Er is ook een iPadOS 17-update verschenen.

iPhone 15 werd te warm

Apple zei in een eerdere reactie dat een bug in iOS 17 wellicht voor de oververhitting zorgde (en dus niet het ontwerp of de architectuur van de telefoon). Verder wees Apple met de beschuldigende vinger naar “een aantal recente updates van third-party apps die het systeem overbelasten”. Apple is wel meteen gaan samenzitten met de ontwikkelaars van die apps (waaronder Uber, Instagram en Asphalt 9) om de hitteproblemen op te lossen.

Fix met iOS 17.0.3

Mogelijk heeft je iPhone de laatste iOS-versie al geïnstalleerd, als dat zo ingesteld stond. Je telefoon kan dan tijdens het opladen updates binnenhalen, zodat je er tijdjes je gebruikstijd weinig hinder van ondervindt. Als je wil controleren of je iOS 17.0.3 geïnstalleerd hebt, ga je naar de Instellingen -> Algemeen -> Info (om de iOS-versie te controleren) of Software-update. Daar zal je de update zien verschijnen als je die nog moet installeren. Het zou in elk geval komaf moeten maken met het overmatig opwarmen van je iPhone.

Uitgelicht artikel iOS 17.5 iPhone 15-serie ondervindt speakerproblemen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business