Nieuws

Fiido e-bike haalt ongekend bereik: 400 kilometer

Fiido Titan
© Fiido
Fiido heeft zojuist een nieuwe e-bike gepresenteerd: de Fiido Titan. De elektrische fatbike haalt een bereik van maar liefst 400 kilometer, voor een krankzinnig lage prijs.

Waar de meeste e-bikes blijven steken rond de 100 kilometer, houdt de Fiido Titan het naar verluidt 400 kilometer uit. Hiervoor is de e-bike uitgerust met een drietal accu’s; één op de stang en twee bij het achterwiel. Het bereik van de elektrische fiets is vast en zeker indrukwekkend. Niettemin omdat het een zogeheten fatbike betreft, met vier inch brede banden. De 26-inch-wielen zijn ook net iets kleiner dan de reguliere 28-inch-varianten op menig e-bike.

Met een gewicht van 30 kg is het verder niet bepaald een lichtgewicht. Verrassend is dat ook niet: de Fiido Titan is namelijk een speedpedelec en haalt snelheden tot 45 km/u met trapondersteuning. Die snelheden moet je halen met de 750W-achterwielmotor. Dat vermogen zit verdeeld over een vijftal standen die je via het scherm op het stuur kan bedienen. Op dat scherm vind je ook de nodige informatie over je bereik en huidige snelheid.

Uitgelicht artikel Beste e-bikes De beste elektrische fietsen in 2023

Fiido biedt ook nog een app waarmee je de fiets op slot kan zetten. Via de app kan je ook eenvoudig de verlichting in- en uitschakelen, ritstatistieken aflezen en de accu’s van het slot halen. Dat laatste is zeker en vast uniek. Meestal heb je daar een fysieke sleutel voor nodig.

Robuuste cargofiets

Op andere vlakken weet de Fiido Titan eveneens indruk te maken. Zo kan de Titan maximaal 200 kg dragen. Twee schijfremmen zorgen er nog voor dat je veilig tot stilstand komt. Eens je weer aan het fietsen bent, kan je de zwaarte instellen met negen derailleurversnellingen. Van welke merken deze componenten zijn, laat Fiido onbenoemd. Dat geldt ook voor de achterwielmotor en accu’s.

Met een prijskaartje van omstreeks 2.400 euro moet je daar ook niet te lang stil bij staan. Ligt die prijs boven je budget? Het basismodel met een autonomie van 135 kilometer kost momenteel 1.699 euro. Dat bereik is wel een pak minder indrukwekkend en ligt meer in lijn met de gemiddelde range van e-bikes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business