Nieuws

Nieuw Google Chat-logo is vroegtijdig onthuld

Google Chat
© Google
Volgens opgeviste patentinformatie krijgt Google Chat binnenkort een aangepast logo. Het logo oogt met name kleurrijker dan zijn voorganger.

Chat is zeker niet de laatste Workspace-dienst die in 2020 zijn oude stijl behield. Apps als Docs, Formulieren en Spreadsheets dragen elk nog het logo van voor de kleurverversing. Voor Google Chat is het einde van dat tijdperk nu in zicht, schrijft 9to5Google. De publicatie viste patentinformatie op over het nieuwe Chat-logo. Het gewijzigde logo bevat vier kleuren: blauw, geel, groen en rood. De nadruk komt te liggen op de groene tint.

Chat wordt kleurrijker

Qua vorm houdt Google volgens het patent grotendeels vast aan bestaande waarden. Wel verdwijnt het 3D-effect van het oude logo: er is nog maar een chatwolkje aanwezig. Van binnen is nog wel een tweede chatbubbel zichtbaar. Nergens in de patentaanvraag wordt gesproken over zijn Chat-dienst. Wel maakt het in zijn aanvraag melding van ‘downloadbare instant messaging-software’.

Nieuw Google Chat-logo
© Google

De uitleg over het logo maakt ons niet veel wijzer. “Het merkteken bestaat uit een holle, veelkleurige vierkante ‘tekstballon’ met drie afgeronde hoeken en een afgeplatte rechterbovenhoek. De afgeplatte rechterbovenhoek is rood. De linker- en bovenzijde worden gevormd door een blauwe lijn gevolgd door een donkerblauw vierkant met rechtsboven een afgeronde hoek. De rechterzijde en onderkant worden gevormd door groene afgeronde lijnen, gevolgd door een donkergroen vierkant rechtsonder. Onderaan het vierkant bevindt zich een groene inkeping. Bovenaan de rechthoek bevindt zich een gele lijn”, schrijft Google.

Uitgelicht artikel Gmail op mobiel Gmail en Google Chat krijgen opfrisbeurt

Hoewel de aanvraag niet specifiek verwijst naar Google Chat, is de bestemming van het logo ons wel duidelijk. Niettemin omdat een soortgelijk logo eerder dit jaar al werd gepresenteerd. Toen ging het nog wel om een omgedraaide versie. Dat logo is echter nooit geïntroduceerd voor Chat. Onbekend is of dit logo wel in de productieversie gebruikt gaat worden. Bedrijven dienen immers regelmatig een reeks patenten in, zonder dat de vastgelegde techniek of vorm ooit in de praktijk gebruikt wordt. Ze hopen daarmee simpelweg hun concurrenten voor te zijn.

Uitrol naar Google Chat

Google heeft zich vooralsnog niet uitgelaten over een nieuw logo. Toch verwacht 9to5Google dat dit aangepaste ontwerp binnenkort in Chat opduikt. Voorlopig neem je zulke speculaties gerust met een korrel zout tot de zoekgigant meer details heeft gedeeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business