Nieuws

Samsung verbetert fotokwaliteit voor heel wat Galaxy-toestellen

Samsung Galaxy foto
© Unsplash / Ian Edokov
Met een update voor zijn Camera Assistant verbetert Samsung de fotokwaliteit voor heel wat Galaxy-toestellen.

Samsung verbetert de fotokwaliteit voor een heleboel van zijn Galaxy-toestellen. De kwaliteit van de foto’s verbetert niet automatisch, maar je moet er eerst nog de juiste app voor installeren: de Good Lock-app, die te vinden is in de Samsung Galaxy Store.

De Good Lock-app van Samsung bundelt in feite meerdere programma’s met elkaar. Gebruikers kunnen verschillende modules installeren om bijvoorbeeld het vergrendelscherm wat aan te kleden. In de Good Lock-app zit ook een module vervat die Samsung Camera Assistant doopte. Die module moet ervoor zorgen dat je betere foto’s kan trekken met je smartphone.

Camera Assistant kreeg onlangs een update. Die is beschikbaar voor Samsung Galaxy S23-, S22-, S21-, S20 en Note 20-toestellen. Ook alle Galaxy Z Flip- en Z Fold-toestellen, van de eerste tot en met de laatste, kunnen de update installeren. De enige voorwaarde is dat je toestel minstens op One UI 5.1 draait: vanaf dan zal je de 2.0.00.0-update voor Camera Assistant kunnen installeren.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S23 FE Camerafix op komst voor wazige foto’s Samsung Galaxy S23 en S23 Plus

Nieuwe functies

De bijgewerkte module brengt enkele nieuwe functies naar je smartphonecamera. Zo komt er ‘Upscale Digital Zoom’. Foto’s die ingezoomd zijn, worden steeds opgeslagen onder een lagere resolutie. Dat wordt veroorzaakt door het inzoomen, maar kan je met de nieuwe functie oplossen. Je ingezoomde foto’s zouden er, met andere woorden, scherper moeten uitzien als je de functie activeert.

‘Distortion Correction’ is dan weer een functie die vervormingen moet herstellen. Zo’n vervormingen kunnen veroorzaakt worden door de manier waarop de cameralens het licht breekt. Je kan er als fotograaf niet echt veel aan doen, behalve het perspectief veranderen – of de nieuwe Camera Assistant-functie inschakelen, dus.

Samsung verandert bovendien de naam van een functie: ‘Optical Quality Zoom Crop’ wordt nu ‘2x crop zoom shortcut’. Als je die activeert, krijg je een snelkoppeling in je camera. Met die functie kan je 2x inzoomen zonder kwaliteitsverlies: Samsung zorgt er dan voor dat de hogeresolutiesensor de foto neemt, en dat die daarna bijgesneden wordt om geen kwaliteit te verliezen.  

In de Camera Assistant-module kwam er ook deel voor ‘High resolution settings’ bij. Hier kan je allerlei instellingen aanvinken die de foto’s scherper moeten maken. Hier vind je de ‘Upscale digital zoom’-functie terug, naast een functie die je nachtfoto’s aanzienlijk kan verbeteren: ‘Adaptive Pixel’.

Good Lock

Kortom: wil je betere foto’s trekken met je Samsung Galaxy-toestel? Dan loont het de moeite om eens langs de Galaxy Store te passeren, de Good Lock-app te downloaden en de Camera Assistant-module eraan toe te voegen.

AndroidfotografieGalaxy Storesamsungsamsung galaxy s23Samsung Galaxy Z Flip 5samsung galaxy Z fold 5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN