Nieuws

Camerafix op komst voor wazige foto’s Samsung Galaxy S23 en S23 Plus

Samsung Galaxy S23 FE
© Samsung
Sommige eigenaars van een Samsung Galaxy S23 of S23 Plus werden geplaagd door een vreemde blur in hun foto's. Samsung heeft een oplossing klaar.

Een aantal gebruikers meldden dat de hoofdlens van 50 MP permanent uit focus bleef, met als gevolg dat ze geen scherpe foto’s meer konden nemen. Het issue kreeg de term ‘banana blur’ opgeplakt. Vooral bij close-ups was het probleem overduidelijk. Samsung heeft dat probleem nu erkend en werkt aan een oplossing. Het cameraprobleem werd aangekaart op de Poolse communityforums, zo meldde Redditor NoSeK2323. Er is een software-update onderweg.

Het antwoord van Samsung luidde als volgt: “Bij het testen van de mogelijkheden van de camera’s van de S23 of S23 Plus, ben je mogelijk op wazige beelden gebotst wanneer je van dichtbij een foto wilde nemen. Het gebied rond het object zag er dan een beetje wazig uit. Dat komt omdat de breedhoeklens op de achterkant van de telefoon een groter diafragma heeft. Dat is een troef bij fotograferen in het donker. De keerzijde is dat de selectieve focus heel opvallend kan worden en de achtergrond van je foto’s een beetje wazig maakt.”

Software-update voor wazige foto’s

De Zuid-Koreanen voegen daar nog aan toe dat ze het probleem gaan oplossen met een software-update, maar zeggen voorlopig niet wanneer die er komt. De fabrikant gaf ook wat tips mee om het probleem voorlopig wat te verdoezelen. Zo deed Samsung de suggestie om een stapje achteruit te doen als je object maar op 30 cm (of minder ver) van je verwijderd is. Wat ook kan helpen is verticaal fotograferen, aldus Samsung. “Als je je telefoon horizontaal of schuin houdt, kan de achtergrond waziger worden”, klinkt het.

Hoewel Samsung het probleem dus wel erkent en aan een oplossing werkt, heeft dat best een tijdje geduurd, aangezien het probleem al sinds maart de ronde doet. Hopelijk kan een software-update alle getroffen gebruikers uit de nood helpen en betreft het geen hardwareprobleem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business