Nieuws

Google lanceert nieuwe Chrome Web Store

Chrome Web Store
© Google
Google lanceert een nieuwe versie van de Chrome Web Store. Daarin wordt het makkelijk om veilige extensies te zoeken en te ontdekken.

Google voert al zo’n drie maanden tests uit met de nieuwe versie van de Chrome Web Store. In de Chrome-winkel kan je allerlei extensies downloaden om je browser net iets beter te maken. Dankzij de nieuwe update zou je bovendien sneller je weg moeten vinden naar hetgeen je zoekt.

De nieuwe Chrome Web Store was zo’n drie maanden lang bereikbaar via een aparte link. Dat is nu niet meer het geval: de nieuwe versie van de webwinkel verhuist naar chromewebstore.google.com, het standaardadres. Langs daar kan je nog steeds verschillende apps, extensies en thema’s voor je Google-browser downloaden. Qua uiteindelijke functionaliteit verandert er dus niet echt iets, al wordt de webwinkel wel in een nieuwe vorm gegoten.

Material You

Het gaat daarbij om Material You-vormen, die nauw aansluiten bij de huisstijl van Google. De hele webwinkel ziet er daardoor een pak verfijnder uit. Behalve de looks verfijnde Google ook de zoektocht naar extensies. De zoekbalk verschuift naar de rechterbovenhoek, waardoor het design overeenkomt met dat van de Google Play Store. De zoekfunctie is bovendien extensiever dan voordien: je kan nu apps en extensies filteren op basis van uitgever of er voor kiezen om enkel uitgelichte extensies te zien. Op die manier probeert Google ervoor te zorgen dat je makkelijker de juiste extensies vindt.

Veilige apps en extensies

Bovendien zet Google betrouwbare extensies extra in de kijker. Daarvoor geeft het enkele uitgevers van extensies een ‘Seal of Approval’. Daarmee duidt Google aan dat de uitgever je privacy respecteert en op een goede manier met je gegevens omgaat.

Tot slot creëerde Google ook een aantal categorieën waarin je extensies kan terugvinden. Zo kan je makkelijk extensies terugvinden die met winkelen, entertainment of toegankelijkheid te maken hebben.

Google blies de Chrome Web Store dus nieuw leven in. Dat was nodig: de afgelopen jaren werd meermaals bericht dat de winkel vol onveilige extensies zat. In de nieuwe versie van de Chrome Web Store word je meteen op de hoogte gebracht van welke extensies veilig zijn.

Hoelang Google de Chrome Web Store nog open houdt is ongeweten. Wellicht gaat het merk voor een scheiding van zijn twee winkels: de Google Play Store en de Chrome Web Store. Dat is een andere aanpak dan die van Apple: daar wordt alles, van hardware over apps tot extensies, aangeboden in de Apple App Store.

Uitgelicht artikel YouTube Premium nieuwe functies Nieuwe extensie is doorspoelknop voor YouTube-reclame

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business