Nieuws

Reddit kiest nieuw logo in mogelijke voorbereiding beursgang

Reddit
© Reddit
Reddit wil al langer naar de beurs trekken. Volgens verschillende media zou dat voor 2024 zijn. Het medium lijkt zich nu klaar te maken.

Reddit, het populaire sociale nieuwsplatform, gaat voor een rebranding. Waar de mascotte van Reddit – Snoo genaamd – nog afgeplat en in een oranje cirkel werd weergeven, komt die nu op een volledig oranje achtergrond te staan. De robot wordt al sinds de begindagen met Reddit geassocieerd, maar krijgt anno 2023 3D-vormen. De mascotte krijgt ook een duidelijkere en meer expressieve lach en de merknaam wordt nu in vettere letters weergegeven.

Daar blijft het niet bij: ook de website en applicaties krijgen een visuele update. Voor wie veel door het medium scrolt zal die snel opvallen: de site krijgt namelijk een aantal nieuwe lettertypen. Het lettertype moet bezoekers aan chats doen denken en ze aanmoedigen om te converseren via Reddit. Het lettertype Reddit Sans zal je bovendien kunnen downloaden en in andere apps gaan gebruiken: het is namelijk volledig opensource.  

Daarnaast krijgt de sociale nieuwssite meerdere likjes verf, in verschillende kleuren. Waar de website en app het nu vooral van de oranje kleur moeten hebben, komen er daar nu een aantal bij. Die kleuren krijgen namen als ‘GuavaPink’, ‘LimeGreen’, ‘BananaYellow’ en ‘JuniperBlue’. Die kleuren zal je op verschillende plekken in de app te zien krijgen en moeten het geheel levendiger maken.

IPO

De rebranding van Reddit lijkt niet op een toevallig moment te komen. Er doen namelijk geruchten de ronde dat het bedrijf zich opmaakt voor een beursgang. In tegenstelling tot veel andere socialemediabedrijven is Reddit geen publieke onderneming waarvan je aandeelhouder kan worden. De socialemediadienst zou al langer plannen voor een beursgang hebben, maar zag die gekortwiekt door allerlei protesten op het platform: verschillende subreddits gingen toen even volledig ‘donker’ op te protesteren tegen verandering in de API-toegang van Reddit.

Uitgelicht artikel Reddit header Superbowl Reddit 2 dagen zonder subreddits wegens protest

Dat protest is inmiddels gaan liggen. Het zou daarom kunnen dat Reddit zich uiteindelijk klaarmaakt voor een beursgang. Volgens Bloomberg zou die voor het eerste kwartaal van 2024 zijn. Dat het merk zijn logo en algemene look wijzigt helpt die indruk verder op te wekken. Of het ook effectief tot een beursintroductie komt, dat kan alleen de tijd uitwijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business