Nieuws

Proton Drive komt met beveiligde back-ups voor Android

Proton Drive foto's
© Proton
Proton Drive kan nu automatisch back-ups maken van foto's op je Android-telefoon. Met de update introduceert Proton ook een gewijzigd foto's-tabblad.

Voor de update moesten gebruikers van Proton Drive steeds handmatig nieuwe foto’s uploaden. De bijgewerkte versie zorgt er nu voor dat foto’s, indien gewenst, automatisch worden opgeslagen in de beveiligde datakluis. Foto’s die geüpload worden zijn steeds eind-tot-eind versleuteld. Enkel jij kan de data dus inzien. Mocht Proton plots een aanval doormaken, dan zijn je data steeds beveiligd met het wachtwoord van je Proton-account. Ter vergelijking: gegevens op OneDrive en Google Drive worden zonder E2EE opgeslagen.

Tabblad voor foto’s

Tezamen met de komst van geautomatiseerde back-ups van foto’s, komt Proton ook met een nieuw ‘Foto’s-tabblad’. Daarin worden foto’s gerangschikt op basis van de maand waarin ze zijn gemaakt – uiteraard kan je op foto’s klikken om een uitvergrote versie te zien. De clouddienst laat je de foto’s en video’s ook delen met vrienden en familie. Indien gewenst kan je ook een wachtwoord instellen zodat enkel de juiste personen erbij kunnen. Bovendien is het mogelijk om een vervaldatum van de link in te stellen.

Het nieuwe foto’s-tabblad is niet enkel beschikbaar op mobiele apparaten. Ook desktopgebruikers – zowel macOS als Windows – kunnen de foto’s via dit tabblad bekijken.

Offline toegang

Proton Drive laat je voortaan ook foto’s en video’s offline bewaren. Eerder was dit al mogelijk voor documenten, en nu geldt dat dus ook voor mediabestanden.

Geautomatiseerde back-ups voor foto’s zijn per direct beschikbaar op Android. iOS-gebruikers zullen iets langer moeten wachten, momenteel bevindt de functie zich voor dat OS nog in de bètafase. Een brede uitrol wordt ‘binnenkort’ verwacht.

Wie beveiligde back-ups wil laten maken van zijn foto’s en video’s, moet daar wel voor betalen. Het gratis Proton Drive-abonnement biedt slechts 1 GB aan cloudopslag. Voor 4,99 euro per maand kan je 200 GB opslaan, met nog de optie voor 500 GB of 3 TB cloudopslag voor respectievelijk €12,99 of €29,99 euro per maand. Bij die laatste abonneer je je ook gelijk op andere diensten van het Zwitserse bedrijf.

Beveiligingprotonproton drive

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals