Nieuws

Desktopapp Proton Mail arriveert op macOS en Windows

Proton Mail
© Proton
De desktopapp van Proton Mail is donderdag uitgebracht voor macOS en Windows. De desktopversie is voorlopig wel enkel beschikbaar voor Visionary-abonnees.

Proton Mail was tot voor kort alleen beschikbaar via de apps voor Android en iOS en de webbrowser op andere besturingssystemen. Nu krijgt de e-maildienst dus alsnog een desktopapplicatie, meldt The Verge. De technologiewebsite schrijft dat het mogelijk is om e-mails offline te schrijven en daar ook op te slaan, en de app biedt ook versleutelde auto-forwarding-opties. Dat werkt echter alleen als je e-mails doorstuurt naar andere Proton Mail-gebruikers.

Alles is versleuteld

Uiteraard kun je ook reguliere e-mails naar andere Proton-gebruikers met versleuteling versturen. De e-maildienst gebruikt hiervoor eind-tot-eindversleuteling (E2EE). Hierdoor heeft de e-maildienst zelf geen toegang tot de inhoud van je e-mails. Tot frustratie van overheden die data opvragen en nul op het rekest krijgen.

Vergelijkbaar met andere mailapps voor macOS en Windows, integreert Proton zijn kalenderdienst – Proton Calendar. Vanuit de desktopapplicatie kun je dus direct afspraken inplannen met anderen en uitnodigingen inzien die je eerder ontving en mogelijk hebt geaccepteerd. Gegevens in Calendar zijn standaard eind-tot-eind versleuteld.

Proton Visionary

Momenteel is de desktopapp van Proton Mail alleen beschikbaar voor Visionary-abonnees. Dat is een abonnement voor de grondleggers van Protons privacygerichte applicaties. In het voorjaar van 2024, een exacte datum wordt niet genoemd, komt de desktopapp voor alle Mail-gebruikers beschikbaar. Tot die tijd wordt de app langzaam voor steeds meer gebruikers beschikbaar gesteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business