Nieuws

OneDrive in Teams krijgt broodnodige upgrade

© Unsplash
Microsoft Teams neemt afscheid van de verouderde Files-app en ruilt deze in voor OneDrive voor Teams. De wijziging is meteen beschikbaar in de vernieuwde Teams-app.

OneDrive voor Teams stroomlijnt volgens Microsoft het bestandsopslag- en beheerbeleid. “De nieuwe OneDrive-app maakt gebruik van alle recente updates voor de bibliotheekervaringen van OneDrive en SharePoint en biedt je de voordelen van prestatieverbeteringen, nieuwe overzichten en functieverbeteringen in OneDrive”, klinkt het.

Bovenal moet het een stuk eenvoudiger zijn om bestanden te vinden. Volgens Microsoft hoeven gebruikers na de update niet meer in afzonderlijke gesprekken te zoeken naar het juiste bestand, maar kunnen ze die gewoon vinden in OneDrive voor Teams. Met filters voor bestandstypen, namen en personen zou het veel eenvoudiger zijn om het gewenste bestand te vinden. Het is daarnaast mogelijk bestanden te sorteren op specifieke afzenders (personen) en vergaderingen.

OneDrive voor Teams komt met de volgende tabbladen:

  • OneDrive Home: het overzicht van alle bestanden op OneDrive, inclusief “Voor u”-sectie;
  • Gedeeld: alle bestanden die ooit met je gedeeld zijn, hetzij in gesprekken, vergaderingen, e-mails of vanuit andere Microsoft 365-apps;
  • Personen: toont een overzicht van de personen waarmee je werkt en alle bestanden die je met hen hebt gedeeld of van hen hebt ontvangen;
  • Vergaderingen: geeft een lijst weer van alle vergaderingen en de daarin gedeelde bestanden, per vergadering zie je ook wie heeft deelgenomen én wanneer de meeting plaatsvond;
  • Prullenbak: vanuit Teams kan je voortaan (per ongeluk) verwijderde bestanden herstellen via het Prullenbak-tabblad.

Integratie van clouddiensten

Met de update doet Microsoft Teams ook direct de oude integraties van clouddiensten in de ban. Het blijft wel mogelijk om diensten zoals Dropbox te integreren, maar daarvoor moet de dienst wel een Teams-app ontwikkelen. Microsoft claimt met relevante partijen te werken aan zulke apps.

Uitrol OneDrive voor Teams

De uitrol van OneDrive voor Teams is inmiddels van start gegaan. Gebruikers kunnen de nieuwe Teams-app activeren via de schakelaar linksboven in het venster. De klassieke Teams-app krijgt de update naar verwachting in het voorjaar van 2024. Microsoft wil nog geen exacte datum noemen. De klassieke versie zal de naam Files behouden, ondanks de overstap naar de OneDrive-integratie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business