Nieuws

Chrome bewaakt je wachtwoorden nu op de achtergrond

Google Chrome logo
© Unsplash/Growtika
De Veiligheidscheck-functie van Google Chrome draait voortaan op de achtergrond. Hiermee wil de zoekgigant gebruikers sneller kunnen wijzen op gelekte wachtwoorden.

Momenteel moeten gebruikers nog handmatig een ‘Veiligheidscheck’ uitvoeren om te controleren of een opgeslagen wachtwoord mogelijk werd gestolen. In een blogpost meldt de zoekgigant dat deze controles voortaan op de achtergrond plaatsvinden én dus geautomatiseerd worden. Chrome brengt gebruikers direct op de hoogte van mogelijk gecompromitteerde wachtwoorden, zodat zij ze kunnen vervangen.

© Google

Veiligheidscheck draait echter niet alleen om wachtwoorden. De functie controleert volgens Google ook de veiligheid van extensies. Ten slotte kan de functie automatisch toestemmingen intrekken van websites die je al een tijdje niet meer hebt bezocht. Die functie kennen we intussen van Android, dat ook toestemmingen kan intrekken van bepaalde apps. Voor de webbrowser gaat het bijvoorbeeld om de toestemming dat websites je microfoon en webcam mogen gebruiken. Voorheen moesten gebruikers die toestemmingen nog zelf intrekken.

Tabbladgroepen opslaan

Nieuw in Google Chrome is verder de mogelijkheid om tabbladgroepen op te slaan. Chrome kan die tabbladgroepen vervolgens synchroniseren met Chrome-browsers op andere computers. Hierdoor kan je naadloos overschakelen tussen je laptop en desktopcomputer. Vooralsnog zal je tussen Android en je computer nog wel handmatig tabbladen moeten overzetten. In Chrome voor Android is het nog niet mogelijk tabbladgroepen op te slaan.

Geheugenbesparing

Chrome verbetert tot slot de werking van Geheugenbesparing. Die moeten ervoor zorgen dat Chrome niet al te veel werkgeheugen gebruikt. Na de update kunnen gebruikers zelf bepalen welke tabbladen gesloten mogen worden, en dus ook welke écht open moeten blijven staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business