Nieuws

Eerste ongeval met Tesla Cybertruck is een feit

cybertruck
© r/cybertruck - boddhya
Op Reddit zijn twee foto's opgedoken van het eerste ongeval met een Tesla Cybertruck (voor zover bekend). De elektrische pick-up ging niet in de fout.

Sinds het delivery-event van Tesla’s Cybertruck zijn er heel wat vragen gerezen over de verkeersveiligheid van de elektrische pick-up. Wat zijn de bijkomende risico’s bij een ongeval? Het ongeval waarover The Verge bericht gebeurde woensdagmiddag, rond 2u05 lokale tijd, ten zuiden van Page Mill Road (Palo Alto, Californië). Reddit-gebruiker boddhya kwam niet veel later voorbij en deelde de twee foto’s. 

Cybertruck aangereden door Toyota 

Voor alle duidelijkheid: de Cybertruck reed op het foute moment op de foute plaats. Het was de 17-jarige bestuurder van een Toyota Corolla die in de fout ging, zo meldt de California Highway Patrol (CHP) aan The Verge. “Uit onze eerste bevindingen blijkt dat de Toyota aan een onbekende snelheid op de Page Mill Road reed, om onduidelijke redenen naar rechts uitweek, op de berm botste en vervolgens weer de baan opschoot en op het linkerrijvak terechtkwam. Daar reed de Toyota frontaal in op de Cybertruck”, klinkt het. 

Bij het ongeluk raakte enkel de bestuurder van de Cybertruck lichtgewond, aldus de CHP. Zijn twee passagiers kwamen er zonder schrammen vanaf. De chauffeur weigerde een medische interventie. Nog volgens de politie wijst niets erop dat de Cybertruck autonoom reed op het moment van het ongeval. Mogelijk hebben de bewolkte, regenachtige weersomstandigheden een rol gespeeld. Op de tweede Reddit-foto is te zien dat de Toyota frontaal zwaar beschadigd is. Aan de Cybertruck is weinig te merken, buiten dat de airbags aan de zijkant geactiveerd werden. Afgaand op dat ene beeld is niet te zien of de Tesla elders meer schade had opgelopen. 

Head on today on CA-17
byu/boddhya incybertruck

Het is niet duidelijk of het om een testmodel gaat van de Cybertruck, dan wel een daadwerkelijk door een particulier gekocht exemplaar. Nergens op de truck is de vermelding ‘release candidate of ‘Foundation Series’ te zien om daar uitsluitsel over te brengen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business