Nieuws

Prijs OnePlus Buds 3 is bekend

OnePlus Buds 3 Pro
© Evan Blass
De OnePlus Buds 3 worden op 23 januari aangekondigd. Eerder lekten al de eerste beelden en details van de draadloze oortjes uit en nu zijn ook de prijzen bekend.

Vergeleken met de OnePlus Buds Pro 2, zijn de Buds 3 niet meteen een extreme sprong voorwaarts. Het ontwerp lijkt bijvoorbeeld goeddeels gelijk te blijven, inclusief het steeltje. Wel kiest OnePlus ditmaal voor een glanzende afwerking op de oortjes. Ook het hoesje blijft rechthoekig, zoals we dat kennen van de Buds Pro en Buds Pro 2. Nieuw is wel dat de oortjes in het blauw beschikbaar komen, zo bleek uit een gelekt teaserbeeld. De oortjes zijn er ook in het zwart.

Onderhuids staat er wel iets meer te veranderen. Zo gaat de batterij voortaan tot 44 uur mee zonder ANC, van 39 uur op de Buds Pro 2. Daarnaast krijgen de Buds 3 een kleinere 10,4mm-woofer, van 11 mm op zijn voorganger. De tweeter behoudt zijn formaat, aan 6 mm. Het is niet bekend of het om dezelfde tweeter gaat.

Wel bekend is dat de oortjes dezelfde IP-classificaties meekrijgen, met IP55 voor de oortjes en IPX4 voor het oplaadhoesje. Hierdoor kunnen zowel de oortjes als de case een regenbui verdragen. LHDC maakt ook zijn comeback, evenals Google Fast Pair, 48dB-ruisonderdrukking (ANC) en Spatial Audio.

Vele malen goedkoper

Het grootste verschil tussen de Buds Pro 2 en Buds 3 is te vinden bij het prijskaartje. Tipster Max Jambor meldt dat de OnePlus Buds 3 slechts 99 euro kosten. Ter vergelijking, de Buds Pro 2 zijn momenteel te koop aan 179 euro. Voor de goedkopere Buds Pro 2R betaal je 149 euro. Met de Buds 3 zou OnePlus nog flink onder dat prijskaartje gaan zitten.

Twijfel

We vragen ons daarom wel af of de Buds 3 werkelijk de Buds Pro 2 gaan opvolgen. OnePlus zou later ook nog een Buds Pro 3 kunnen lanceren. Wel moeten we opmerken dat de Chinese fabrikant afscheid neemt van de Pro-moniker. Zo wil het geen Pro-smartphones meer introduceren; van de OnePlus 12 komt er dus ook geen Pro-variant. Wel komt er een meer betaalbare versie in de vorm van de 12R.

Hoe de situatie exact uitpakt zal op 23 januari moeten blijken. Dan brengt OnePlus zijn vlaggenschepen en de oortjes in Europa op de markt.

audiomobieloneplusoneplus buds 3ontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen