Nieuws

WhatsApp introduceert themaopties op iOS

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
WhatsApp heeft themaopties geïntroduceerd in een recente bètaversie voor WhatsApp op iOS. Het aanbod van personalisatiemogelijkheden is vooralsnog wel vrij beperkt.

WhatsApp werkt al enkele maanden aan een vernieuwde interface. Hiervoor bracht het eerder een reeks nieuwe icoontjes naar zijn apps op Android en iOS. Ditmaal werkt het aan themaopties, meldt WaBetaInfo. Op een gedeelde schermafbeelding zien we de mogelijkheid om het uiterlijk van WhatsApp op iOS aan te passen. Meer bepaald gaat het om de accentkleur van WhatsApp. Die vind je onder andere terug in de meldingsbolletjes bij gesprekken en in de statusbalk.

Kleur van chatbubbels

In de huidige bètaversie kunnen gebruikers kiezen uit vijf kleuren: groen, blauw, wit, roze en paars. Of gebruikers in de toekomst mogelijk zelf een accentkleur kunnen bepalen, is niet bekend. De optie geeft gebruikers in elk geval de kans de vertrouwde blauwe accentkleur te herstellen. Bij het wijzigen van de interface ging de gekende blauwe accentkleur namelijk verloren.

Accentkleur WhatsApp iOS
© WaBetaInfo

Volgens de nieuwssite zit er ook een andere themaoptie in de pijplijn: de mogelijkheid om de kleur van chatbubbels aan te passen. De uitrol hiervan zou nog wel een tijdje op zich laten wachten, mits het zover komt. Het is namelijk niet bevestigd dat Meta die functionaliteit wil aanbieden. Tegelijk is het niet echt verrassend dat zulke themamogelijkheden in de pijplijn zitten. Het is nu al mogelijk de kleur van de chatbubbels in Messenger en Instagram DM aan te passen.

TestFlight-versie WhatsApp

Momenteel wordt de optie om de accentkleur te wijzigen getest in versie 24.1.10.70 van WhatsApp Bèta voor iOS. Die testversie is enkel beschikbaar voor TestFlight-gebruikers. Toch betekent dit niet dat je de accentkleur al kan aanpassen. WhatsApp heeft de instelling namelijk nog niet geactiveerd. Wanneer de functie voor bètagebruikers verschijnt, blijft vooralsnog onduidelijk.

Voor stabiele gebruikers laat de uitrol daarom nog wel even op zich wachten. Ook hiervoor geldt dat er nog geen moment bekend is voor de uitrol. Android-gebruikers lijken voorlopig buiten de boot te vallen, al kan dat zomaar veranderen in een toekomstige bètaversie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business