Nieuws

Nieuw WhatsApp-ontwerp maakt eerste stappen

WhatsApp
© Unsplash / Alexander Shatov
Het nieuwe WhatsApp-ontwerp voor Android en iOS lijkt stilaan vorm te krijgen. Volgens WaBetaInfo heeft de chatdienst onder meer nieuwe icoontjes toegevoegd.

Meta werkt al enige tijd aan een nieuw ontwerp voor de mobiele apps van WhatsApp. In augustus kregen we voor het eerst een kijkje in de keuken via WaBetaInfo. Toen was in de eerste plaats zichtbaar dat de app afscheid neemt van zijn groene header. Ook werd duidelijk dat de groene kleur uit het logo zal dienen als accentkleur. Bètaversie 2.23.20.10 van WhatsApp voor Android brengt nu enkele extra themawijzigingen.

Onderdeel van de update is een nieuw stel icoontjes. Meer specifiek gaat het om het camera-icoon in gesprekken en icoontjes voor audio- en videogesprekken. Verder is de emoji-ladekast van plek gewijzigd. Voortaan vind je deze direct naast het camera-icoontje bij de tekstbalk. Wil je bestanden toevoegen aan een gesprek? Daarvoor klik je nu op de ‘+’-knop.

WhatsApp nieuw ontwerp
© WaBetaInfo

Nieuwe accentkleur

In de nieuwe testversie verschijnt de accentkleur ook op meer locaties. Het gaat dan om de navigatieknoppen én de actieknop op het startscherm, en de microfoonknop van zodra je het gesprek geopend hebt. In de lichte modus valt de nieuwe themakleur niet eens zoveel op. Pas als de donkere modus is ingeschakeld, zie je meteen wat er gewijzigd is.

Hoewel we het nu steeds over Android hebben, komt iOS ook aan de beurt. Sterker nog: de eerste ontwerpwijzigingen zijn al in de bètaversies aangetroffen. Versie 23.19.1.72 van WhatsApp voor iOS kreeg bijvoorbeeld toegang tot de nieuwe icoontjes, kleuren en filters voor gesprekken. Die filters – waar we eerder over schreven – zijn ook op komst voor Android.

Uitrol voor Android en iOS

Meta lijkt het ontwerp van WhatsApp in etappes te wijzigen. Of er nog meer in de pijplijn zit, is op dit punt niet bekend. WaBetaInfo zegt dat het nieuwe ontwerp ‘via een toekomstige update van de chatdienst’ beschikbaar komt voor alle gebruikers. Wanneer dit staat te gebeuren is nog onzeker. De ontwerpwijzigingen zijn bijvoorbeeld nog niet ingeschakeld op de bètaversies voor Android.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp krijgt geen reclame

Verwacht daarmee dat het zeker nog minimaal één maand duurt vooraleer Meta het nieuwe design uitrolt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business