Nieuws

WhatsApp krijgt geheel nieuw ontwerp op Android

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
Meta werkt aan een geheel nieuw ontwerp voor de WhatsApp-app op Android. Met dit ontwerp zou WhatsApp ook de eerder gelekte ‘filters’ uitbrengen.

WhatsApp heeft al jarenlang hetzelfde ontwerp op Android (en dito voor iOS). Voor Android lijkt de chatdienst te werken aan een nieuw ontwerp, meldt WaBetaInfo. De publicatie stelt dat WhatsApp het nieuwe design reeds aan de Android-app heeft toegevoegd. Meer specifiek rolde het ontwerp – de code ervan, in ieder geval – uit met versie 2.23.13.16 van WhatsApp Beta voor Android. Nieuw in het aangepaste design is een volledig witte header en de introductie van een frissere groene tint.

In het nieuwe ontwerp neemt Meta namelijk afscheid van de gekende groene balk van boven. Hoewel de balk in de nieuwe versie blijft bestaan, is hij voortaan in het wit uitgevoerd. Het WhatsApp-wordmark zou wel zijn comeback maken in die balk; ditmaal in de frisse groene tint uit het logo van de chatdienst. In de bètaversie wordt die groene kleur ook meegegeven aan de “Je persoonlijke gesprekken zijn end-to-end encrypted”-tekst onderaan het startscherm.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp neemt het op tegen Microsoft Teams

Wat ook meteen opvalt zijn de filters bovenaan het scherm. Eerder raakte al bekend dat Meta zulke filters wilde introduceren. Het lijkt er nu op dat ze tegelijk met het frisse design beschikbaar komen. Met de filters kan je ongelezen, persoonlijke en zakelijke gesprekken van elkaar scheiden. Dit zou in eerste instantie wel enkel werken voor een-op-eengesprekken, niet voor groepsgesprekken.

Nog in ontwikkeling

Voorlopig wordt het nieuwe ontwerp nog wel doorontwikkeld. Hoelang het nog duurt vooraleer het design definitief uitrolt naar de bèta- én stabiele versies, is nog niet bekend. Gezien het een relatief grote update is, zou zo’n datum zomaar enkele maanden van ons af kunnen liggen.

In de tussentijd geniet je alvast van HD-foto’s en video’s, een functie die de voorbije week naar de stabiele versie van WhatsApp kwam. Op termijn moet je ook meerdere accounts tegelijk kunnen gebruiken en passkeys kunnen inzetten voor het beveiligen van je account.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business