WhatsApp lanceert eindelijk handige chatfilters

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
Meta lijkt het ontwikkeltempo bij WhatsApp behoorlijk te hebben opgeschroefd. Ditmaal voegt de chatdienst handige filters toe aan het startscherm.

Waarschijnlijk ken je het wel: een overvolle chatlijst in WhatsApp met alle zakelijke, persoonlijke en gelezen en ongelezen gesprekken gemixt. Om het overzicht te bewaren kun je gesprekken archiveren. Van gearchiveerde gesprekken ontvang je echter geen notificaties, wat betekent dat zulke gesprekken handmatig in de gaten gehouden moet worden – niet bepaald handig. Het lijkt juist daarom dat Meta ditmaal chatfilters toevoegt aan het startscherm van WhatsApp.

Volgens WaBetaInfo worden de chatfilters momenteel getest in de bètaversie van WhatsApp voor Android, met versienummer 2.23.14.17. Momenteel worden een drietal filters getest: ‘Ongelezen’, ‘Persoonlijk’ en ‘Zakelijk’. Wie de chatfilters graag wil inzetten voor groepsgesprekken komt op dit moment nog wel bedrogen uit; de genoemde filters werken alleen voor één-op-één gesprekken.

Chatfilter WhatsApp
© WaBetaInfo

Of en wanneer WhatsApp zulke filters toevoegt voor groepsgesprekken, is niet bekend. Ook is op dit punt nog niet exact bekend hoe gebruikers gesprekken in de toekomst kunnen filteren.

Stickers sneller filteren

Eerder deze week verscheen al informatie rond een nieuw filter voor stickers. Binnenkort moet het mogelijk zijn om specifieke stickers te zoeken op basis van emoji. Dit kan nu bij één stickerpakket – op termijn moet dit worden uitgebreid naar stickers van alle ontwikkelaars.

WhatsApp werkt niet alleen aan filters. De chatdienst maakt het ook makkelijker om in te loggen op andere apparaten, laat je vlotter chatgeschiedenis overzetten en komt met video’s aan hogere kwaliteit. Ook werkt de Meta-dochter aan opties om de privacy van gebruikers te verbeteren. Daarvoor kunnen ze nu automatisch onbekende telefoongesprekken negeren. Tegelijk kwam Meta met een nieuwe privacygids, die gebruikers langs alle privacyfuncties leidt.

Uitrol van chatfilters

Wanneer de chatfilters definitief worden uitgerold, is nog niet bekend. WaBetaInfo spreekt van een uitrol via een toekomstige update. Betatesters op Android zijn vermoedelijk als eerste aan de beurt, waarna iOS-gebruikers volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business