WhatsApp voegt twee handige privacyfuncties toe

WhatsApp
© Unsplash / WhatsApp
Meta heeft vanmorgen twee privacyfuncties aan WhatsApp toegevoegd. Zo kan de chatdienst nu automatisch telefoongesprekken van onbekende personen negeren.

WhatsApp ontving de afgelopen maanden meermaals handige privacyfuncties. Zo kun je inmiddels gesprekken afzonderlijk vergrendelen. Bovendien moet het weldra mogelijk zijn een gebruikersnaam in te stellen én kregen gebruikers eerder meer controle over de vervaldatum van berichten. Ditmaal legt Meta de focus op telefoongesprekken van onbekende personen, meldt CEO Mark Zuckerberg op Facebook.

Volgens Zuckerberg kan je vanaf heden inkomende gesprekken van onbekende personen blokkeren. Althans, blokkeren is niet helemaal het juiste woord. Anderen kunnen je nog wel bellen, maar je krijgt dit dan simpelweg niet te zien. Volgens Meta fungeert deze WhatsApp-functie ook als spam-filter. Dit filter bepaalt van welke telefoontjes je wel en geen melding ontvangt.

Onbekende bellers tegenhouden
© TechPulse

Perfect is het niet, onderstreept de technologiegigant. Gebruikers die de functie inschakelen worden aangeraden met enige regelmaat de lijst van inkomende gesprekken te controleren. Het is mogelijk dat het filter ook gesprekken weert die je wel graag had willen ontvangen.

Privacycontrole

Meta komt ook met een andere functie genaamd ‘Privacycontrole’. Die controle moet gebruikers helpen de privacyinstellingen van WhatsApp naar wens in te stellen. Vaak gaat het dan ook om voor gebruikers onbekende privacyopties. Tijdens de controle doorloopt Meta een viertal categorieën met gebruikers:

  1. Kies wie contact met u kan opnemen
  2. Beheer uw persoonsgegevens
  3. Vergroot de privacy van uw chats
  4. Voeg meer bescherming toe aan uw account
Privacycontrole WhatsApp
© TechPulse

Daarmee promoot Meta dus vooral bestaande privacyfuncties in de chatdienst. Ook stelt het voor een geautomatiseerd bericht naar vrienden te sturen om te wijzen op de mogelijkheid om functies als Chatvergrendeling in te schakelen. Alles is er volgens WhatsApp op gericht een veilige omgeving te creëren voor gevoelige gesprekken.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp laat je nu berichten bewerken op Windows

Zowel het ‘weren van telefoongesprekken van onbekenden’ als Privacycontrole zijn per direct voor alle WhatsApp-gebruikers beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business