Nieuws

WhatsApp verandert inlogprocedure voor andere apparaten

WhatsApp QR
© iStock / ST.art
Inloggen bij WhatsApp op een nieuw apparaat? Binnekort verandert de manier waarop je dat doet.

WhatsApp heeft vele voordelen. Een van die voordelen is het feit dat de chatapplicatie op meerdere apparaten beschikbaar is. Of je nu met je smartphone, tablet of pc in de weer bent: een berichtje op WhatsApp is zo verstuurd.

Als het aan Meta ligt, kan het binnenkort nóg makkelijker. Wil je vandaag een tablet of pc koppelen, zodat je ook met dat apparaat WhatsApp kunt gebruiken? Nu zal je er nog je telefoon voor moeten bovenhalen om een QR-code te scannen. Binnenkort verandert die procedure echter, waardoor er geen camera meer aan te pas komt.

WhatsApp zal de QR-codes namelijk verwisselen door codes. Zo’n One Time Password of OTP-code moet ervoor zorgen dat gebruikers hun toestellen gemakkelijker en veiliger met elkaar kunnen linken. In plaats van een QR-code, zal WhatsApp binnekort dus een OTP genereren. Met dat paswoord kan meteen aangetoond worden dat jij bent wie je zegt te zijn. De code zal naar het telefoonnummer gestuurd worden waarmee je bent aangemeld bij WhatsApp. Je hebt dus wel nog steeds je telefoon nodig om op een nieuw apparaat in te loggen.

Zoals steeds is de OPT-inlogmethode nog niet voor iedereen beschikbaar. Bij WaBetaInfo zagen ze de functie terug in versie 2.23.14.18 van de WhatsApp-bèta. Vermoedelijk duurt het dus nog een tijdje voor je ook zonder camera kan inloggen bij WhatsApp op andere apparaten.

Uitgelicht artikel WhatsApp logo WhatsApp laat je nu sneller chatgeschiedenis overzetten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business