Nieuws

WhatsApp ondersteunt nu meerdere accounts

WhatsApp
© Unsplash / Alexander Shatov
WhatsApp test momenteel de optie om meerdere accounts in te stellen op één telefoon. De functie wordt momenteel uitgerold naar bètagebruikers op Android.

Er doen al langer geruchten de ronde dat WhatsApp meerdere accounts wil ondersteunen. Voor die optie moesten gebruikers lange tijd uitwijken naar app-kloon functies, maar lijkt nu officieel naar de WhatsApp-apps op Android en iOS te komen. Dat meldt WaBetaInfo, die ook een schermafbeelding van de nieuwe multi-account-optie deelt. De functie werd gespot in versie 2.23.17.8 van WhatsApp Beta voor Android, meldt de publicatie.

Met de functie kunnen gebruikers dus meerdere accounts instellen op WhatsApp. Het instellen van een extra WhatsApp-account werkt hetzelfde als bij het eerste account. Gebruikers kunnen hiervoor in het instellingenmenu terecht. Bij gebruikers die de functie reeds ontvingen verschijnt rechtsboven een uitvouw-knop. Als ze daarop klikken, kunnen ze onderaan een nieuw account toevoegen. Via dit menu kan bovendien tussen accounts geschakeld worden.

Meerdere accounts WhatsApp
© WaBetaInfo

WhatsApp bundelt de gesprekken namelijk niet op één scherm. Gebruikers moeten dus wel steeds tussen de verschillende accounts schakelen om alle chats na te kijken. Volgens WaBetaInfo houdt de app ook de notificaties van beide accounts gescheiden. Hoewel dit gemakkelijker is dan steeds te moeten wisselen tussen gekloonde apps, is het niet zo gemakkelijk als de multi-account-optie in apps als Telegram. Daar kan je tussen accounts wisselen vanuit de zijbalk.

Steeds meer bètafuncties

Testfuncties voor WhatsApp lijken intussen als kool uit de grond te schieten. De publicatie meldde eerder deze week nog dat de chatdienst werkt aan een planningsfunctie voor meetings, passkeys-ondersteuning en een voicechat-functie. Ook kunnen gebruikers voortaan videoberichten via de chatdienst versturen, als aanvulling op de bestaande spraakberichten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business