Nieuws

WhatsApp voegt directe videoberichten toe aan iOS- en Android-app

WhatsApp
© Unsplash / Alexander Shatov
WhatsApp vernieuwt voortdurend - deze keer doet het dat met een functie om snel filmpjes te maken en door te sturen.

WhatsApp is continu in verandering: de berichtendienst krijgt voortdurend nieuwe functies. Eerder deze maand werd het bijvoorbeeld mogelijk om met iedereen te chatten en kwam de applicatie met handige chatfilters. Zelfs de stickers, waarmee je gesprekken wat kunt opleuken, begonnen plots te bewegen. In de nieuwste update voor WhatsApp zal je ook zélf kunnen bewegen, zeker nu de chatapplicatie directe videoberichten heeft ingeschakeld.

Die directe videoberichten lijken en beetje op de stemberichten die je met de app kan versturen. Door het microfoon-icoontje ingedrukt te houden, kan je je stem opnemen en ook meteen de opname verzenden. Nu lukt dit ook met video’s, waardoor je niet telkens de camera helemaal moet openen om wat beeldmateriaal door te sturen.

Om een video te beginnen filmen, open je een chat in WhatsApp. In de tekstbalk staat aan de rechterkant een microfoontje. Het is de bedoeling dat je daar kort op klikt en zo wisselt naar videomodus. Om te beginnen opnemen moet je dan enkel het cameraatje ingedrukt houden. Wil je wat meer gemak? Dan kan je ook naar boven swipen om de camera vast te zetten.

De video’s die je op deze manier kunt doorsturen, mogen maximum 60 seconden lang zijn. Je gesprekspartner zal ze zien verschijnen in een cirkel en zal in eerste instantie geen geluid horen. Dat komt pas tevoorschijn wanneer je de cirkel openklikt en de video in volledig scherm bekijkt.

WhatsApp komt bovendien met goed nieuws voor wie beveiliging belangrijk vindt: de videoberichten die je verstuurd zijn altijd eind-tot-eind-versleuteld. Zo voorkom je dat iemand met je berichten kan meelezen, zonder dat je dat zelf wilt.

Zie je de functie nog niet verschijnen? Niet gevreesd: over de komende weken zal de functie zeker en vast beschikbaar komen, ongeacht welk besturingssysteem je gebruikt.

Androidiosmetamobielsmartphoneswhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals