WhatsApp laat je nu met iedereen chatten

WhatsApp
© iStock / stockcam
WhatsApp ontneemt de vereiste dat een nummer in je contactenlijst staat om met ze te chatten. Voor het starten van een gesprek is nu enkel nog een nummer nodig.

Wil je met iemand chatten die niet in je contactenlijst staat? Tenzij die persoon je eerder een bericht heeft gestuurd, was dat niet mogelijk. Voortaan brengt WhatsApp daar verandering in door chats toe te staan met telefoonnummers die niet in je contactenlijst staan, meldt WaBetaInfo. Volgens de site is het starten van gesprekken na de update zo makkelijk als het zoeken van een telefoonnummer via de gesprekslijst voor het openen van een nieuw gesprek. Klik vervolgens op ‘Chat’ om het gesprek te starten.

WhatsApp niet-contact gesprekken
© TechPulse

Zodoende hoef je voortaan niet elk telefoonnummer meer op te slaan om een gesprek te starten. Ook handig als je gebeld wordt door een onbekend nummer en via een WhatsApp-profielfoto wil nalopen of je de beller kent. Voorlopig werkt de Chat-knop voor onbekende telefoonnummers wel alleen via de Android- en iOS-app van WhatsApp. Wanneer de desktop- en browserversies de optie ontvangen is niet bekend.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp voegt twee handige privacyfuncties toe

Met de nieuwe functie lijkt Meta deels vooruit te lopen op de aanstormende komst van WhatsApp-gebruikersnamen. Die functie betekent mogelijk (deels) het einde van telefoonnummers voor de chatdienst. Vermoedelijk blijft een telefoonnummer wel vereist voor de registratie, net zoals bij Telegram. Die chatdienst vertrouwt al jarenlang op gebruikersnamen om onderling te communiceren. Tegelijk kun je er nog altijd contacten opzoeken via telefoonnummers.

Uitrol via server-update

Alle toestellen op de redactie hebben intussen toegang tot de nieuwe Chat-functie. Toch kan het zo zijn dat jij de optie niet direct ziet. Meta rolt de functie uit via zogeheten server-side updates. Met zo’n update worden nieuwe functies in batches ingeschakeld bij gebruikers. Het updaten van de app zorgt er dus niet direct voor dat je de Chat-functie sneller ontvangt.

Binnenkort staan nog enkele andere WhatsApp-updates op de planning. Zo kun je na een update je chats rangschikken op gelezen, ongelezen en zakelijk. Een update die begin juli live kwam stond nog in het teken van het sneller overzetten van chatgeschiedenis. Ook werkt WhatsApp aan bewegende Avatar Stickers die mogelijk de plek van bestaande stickers moeten overnemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business