Nieuws

NIU onthult KQi 300 elektrische steps met vering

NIU KQi 300
© NIU
NIU heeft afgelopen week stilletjes twee elektrische steps uitgebracht, de KQi 300P en KQi 300X. Het zijn de eerste elektrische steps van NIU met een geveerde voorvork.

Met de KQi 300-serie hoopt NIU de strijd aan te kunnen gaan met Segways Ninebot Kickscooter Max G2. Hiervoor bieden de stilletjes onthulde KQi 300-steps voor het eerst een geveerde voorvork. Opvallend is dat NIU de veerstaven zichtbaar laat, terwijl Segway ze achter een stuk rubber heeft verwerkt. Wie in de winter op stap gaat met de steps, zou dus best eens de vering van deze steps afkuisen om schade door opspattend vuil te voorkomen. Verder heeft NIU ervoor gekozen om enkel vering aan de voorkant toe te passen, terwijl Segway ook voorziet in vering op de achteras. Dit zien we ook op de duurste Xiaomi-step.

Duur zijn NIU’s KQi 300-steps echter niet te noemen. Voor de KQi 300P betaal je 699 euro, terwijl de KQi 300X 799 euro kost. Visueel bevatten de elektrische steps veel overeenkomsten met de NIU KQi 3-serie, met daarin de KQi 3 Pro en KQi 3 Sport. De nieuwe steps zijn echter van een ander kaliber – met name op het vlak van aandrijving. Zo biedt de 300X een maximaal motorvermogen van 1000 watt, tegenover 700 watt op de KQi 3 Pro. Ook het bereik van de X ligt een stuk hoger: 60 kilometer versus 50 kilometer. Voor de 300P komt het motorvermogen uit op 900 watt (maximum), met een bereik van 48 kilometer.

NIU rept op zijn promotiepagina ook over ‘grotere wielen’, al noemt het geen specifieke details. Ook toont het op die pagina de nieuwe gashendel. Waar je voorheen nog een knop moest indrukken, zijn de nieuwe steps voorzien van een draaiend handvat. Nieuw is verder dat de handvatten ditmaal beschikken over ingebouwde richtingaanwijzers. Ook dit kennen we van Segways Ninebot Kickscooter Max G2.

Mechanische en elektronische rem

Bekend is tot slot dat de elektrische steps beschikken over mechanische schijfremmen. Aanvullend is er op de achteras een elektronische rem aanwezig. Met die rem kan je stroom terugwinnen, zodat je het bereik nog iets kan vergroten. Via de NIU-app kan je de mate van regeneratie instellen.

Over het gewicht van de steps in de KQi 300-serie geeft NIU vooralsnog geen details vrij. Verwacht wordt dat ze aan de zware kant zijn. NIU’s KQi 3 Pro weegt al zo’n 21 kg. Ook over de laadsnelheid en werkelijke batterijcapaciteit laat de Chinese fabrikant eveneens geen details los.

Beschikbaarheid NIU KQi 300-serie

Daarvoor zullen we moeten wachten tot 30 januari, wanneer NIU de KQi 300-serie in Europa uitbrengt. De elektrische steps zijn in elk geval via de officiële NIU-webwinkel verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business