Nieuws

Firefox schuift tabletversie voor Android op de lange baan

firefox review checker
© Mozilla
Firefox lijkt zich voorlopig niet toe te leggen op een tabletversie van de browser voor Android. Er zou wel aan gewerkt worden, maar de functie krijgt niet meteen prioriteit.

Naast Google Chrome is Mozilla’s Firefox een van de populairste webbrowsers voor Android. Wie de browser op tablets gebruikt, komt er helaas al snel achter dat Firefox voor Android niet is gemaakt voor tablets. Althans, de browser werkt wel op tablets, maar de gebruikersinterface (UI) is er niet voor geoptimaliseerd en werkt daardoor iets minder efficiënt. Gebruikers die hoop houden op een tabletversie, zien hun hoop verdampen na een recente melding in de Google Play Store.

Daar reageerde het Mozilla-team op een review over het ontbreken van een tablet-UI in Firefox. Op Reddit plaatste de desbetreffende reviewer een screenshot van die reactie. “Het Firefox voor Android-team zou graag meer investeren in het optimaliseren van de browser voor tablets. Op dit moment is de aandacht van het team echter gericht op items met een hogere prioriteit op de productroadmap. We hopen dit opnieuw te bekijken als de tijd en middelen het toelaten”, klinkt het.

Kortom: Mozilla wil wel een Firefox-tablet-UI voor Android ontwikkelen, maar legt zich voorlopig toe op items met een hogere prioriteit.

Ontwikkeling op Bugzilla

Via Bugzilla komen we te weten dat er de afgelopen tijd inderdaad maar weinig voortgang is geboekt. Mozilla-ontwikkelaar Joe Mahon schrijft dat het Firefox-team “gewerkt heeft aan het verbeteren van zijn designsysteem”. Dit systeem zou uiteindelijk gebruikt worden om de tablet-UI mee te ontwikkelen. Mahon hoopt hier in de eerste helft van 2024 mee aan de slag te gaan.

Duidelijk is wel dat de functie niet per se in de eerste helft wordt opgeleverd. Mahon spreekt in zijn uitleg enkel over “concrete voortgang”. Het is goed mogelijk dat de nieuwe UI pas tegen het einde van dit jaar beschikbaar komt, of zelfs pas begin 2025.

Androidbrowserfirefoxmobieltablets

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals