Nieuws

Tesla komt in 2025 met compacte crossover

Tesla
© Unsplash / Charlie Deets
Tesla brengt in 2025 een nieuwe elektrische auto op de markt. Verwacht wordt dat het om een meer betaalbare EV gaat.

Tesla-CEO Elon Musk hintte in tijdens zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in mei 2023 al eens op de komst van twee nieuwe elektrische wagens. Volgens Musk zouden ze qua prestaties en productiewijze “met kop en schouders boven de industriestandaard uitsteken”. Wanneer het Amerikaanse automerk de EV’s zou introduceren, liet Musk echter in het midden. Daarover lijkt nu meer duidelijkheid te volgen. Reuters meldt dat Tesla midden 2025 een nieuwe, meer ‘betaalbare’, elektrische auto lanceert.

Volgens de nieuwssite wordt de EV intern ontwikkeld onder de noemer Redwood, en neemt de auto de vorm aan van een compacte crossover. Daarmee speelt de automaker in op het succes van de Model Y en het algehele (wereldwijde) succes van het SUV-segment. Gezien het gaat om een compactere wagen, ligt de prijs des te lager. Exacte prijsdetails van de nieuwe Tesla zijn niet bekend.

10.000 EV’s per week

Bronnen vertellen tegenover Bloomberg dat Tesla ongeveer 10.000 van zulke crossovers per week wil produceren. Op jaarbasis zou de EV daarmee goed zijn voor ten minste 520.000 geproduceerde wagens. Ter vergelijking: de Model 3 en Model Y waren in 2023 goed voor 1,74 miljoen leveringen. Mocht de verkoop boven verwachting goed verlopen, dan kan Tesla dit mogelijk nog opschroeven. Voorlopig kunnen we daarover echter enkel speculeren.

Tesla nieuwe EV
© Tesla

We stellen ons wel vragen bij het genoemde productietempo. Musk liet vorig jaar weten dat de EV’s die het in ontwikkeling heeft goed moeten zijn voor meer dan vijf miljoen jaarlijkse verkopen. Naast het SUV-model heeft het merk ook een sedan in ontwikkeling.

Lancering in 2025

Het lijkt erop dat de compacte crossover in 2025 wordt uitgebracht. Zoals wel vaker bij Tesla, is het maar de vraag of de elektrische auto dan meteen verkrijgbaar is. In het verleden duurde het veelal enkele maanden (tot jaren bij de Cybertruck) voordat de wagens op de markt kwamen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business