Musk hint naar twee compleet nieuwe Tesla EV’s

Tesla
© Unsplash / Charlie Deets
Elon Musk heeft tijdens Tesla's jaarlijkse aandeelhoudersvergadering onthuld te werken aan twee nieuwe elektrische auto's. Eén van die wagens zou zelfs al ‘gebouwd worden’.

Het Tesla-gamma staat al enige tijd stil. Tesla bracht zijn meest succesvolle elektrische auto tot op heden, de Model 3, in 2017 op de markt. Drie jaar later bracht het merk de Model Y uit. Sindsdien blijft het echter akelig stil vanuit de Amerikaanse autofabrikant. Tesla gaf eerder te kennen aan de Cybertruck te werken, maar van die wagen verschijnen voorlopig enkel nog teasers. Ook bracht de fabrikant zijn eerste vrachtwachten op de markt, de Tesla Semi.

‘We zitten niet op onze handen’

Voor consumenten was er dus vrij weinig om naar uit te kijken. Musk heeft investeerders en Tesla-fans tijdens Investor Day gerustgesteld – de productafdeling werkt aan nieuwe elektrische auto’s. “We zijn eigenlijk een nieuw product aan het ontwerpen. We zitten hier niet op onze handen”, benadrukte de topman.

Specifiek gaat het om een tweetal producten, vulde Musk aan tijdens zijn toespraak. Details van de elektrische auto’s werden echter niet gedeeld. Wel is duidelijk dat zowel de nieuwe EV’s als de wijze waarop ze worden geproduceerd ‘met kop en schouders boven de industriestandaard uitsteken’. De exacte invulling voor die beweringen en wat dat dus moet omvatten, werd niet gegeven.

Uitgelicht artikel Tesla Model 3 wit Gefacelifte Tesla Model 3 duikt op

Die invulling volgt op een later tijdstip, tijdens productlanceringen van de EV’s. De enige informatie die de fabrikant deze week heeft vrijgegeven, zijn de silhouetten van beide elektrische voertuigen. Eén daarvan lijkt de lijnen van een sedan te volgen, terwijl de ander meer SUV-trekjes biedt.

Groeipotentie voor Tesla

Tesla verwacht alvast dat de voertuigen flink kunnen gaan bijdragen aan zijn verkoopcijfers. Beide nog aan te kondigen EV’s moeten volgens Musk goed zijn voor ‘meer dan vijf miljoen jaarlijkse verkopen’.

Musk refereerde tijdens de aandeelhoudersvergadering ook aan Tesla’s Full Self Driving-techniek. “We zijn dicht bij het bereiken van een zelfrijdende auto”, claimde de topman, zonnder dit verder toe te lichten. Tot slot verraste Musk zijn aandeelhouders ook met een aankondiging over advertenties. Het bedrijf is namelijk van plan om de komende tijd piketpalen uit te slaan voor het inzetten van ‘traditionele advertentiemogelijkheden’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business