Nieuws

Mobile Vikings verhoogt datalimieten, prijzen blijven gelijk

Mobile Vikings vast internet
© Mobile Vikings
Mobiele klanten van Proximus-dochter Mobile Vikings krijgen ineens heel wat extra mobiele data. De gebruikers van het meest betaalbare abonnement zien hun limiet verdubbeld worden.

Mobile Vikings verhoogt de datalimieten van zijn mobiele abonnementen. Voorlopig zijn deze wijzigingen kosteloos, meldt de provider in een aankondiging. Klanten van het goedkoopste Mobile Vikings-abonnement, met 2 GB mobiele data, krijgen de procentueel grootste verhoging. Na de wijziging komt de limiet voor hen op 4 GB te liggen. De provider sleutelt niet aan de limieten van de belminuten en sms’en. De beperking tot het 4G-netwerk blijft van kracht.

Meer data, dezelfde prijs

Met de wijziging lijkt Mobile Vikings afscheid te nemen van zijn bestaande 4 GB-abonnement. In de aankondiging wordt hierover niet specifiek melding gemaakt. Door de wijziging ontstaat er alvast een groter gat tussen het instap- en het daaropvolgende abonnement. Dit abonnement biedt namelijk 15 GB mobiele data en onbeperkte minuten en sms’en. Het prijsverschil tussen de abonnementen is 5 euro – 10 euro versus 15 euro. Bij dat duurdere abonnement kreeg je eerder overigens nog 10 GB data.

Het abonnement met 20 GB mobiele data krijgt ook een hoger datalimiet. De limiet van dit abonnement wordt nu 30 GB. Het duurste Mobile Vikings-abonnement (29 euro) krijgt door de wijziging een datalimiet van 85 GB, van de huidige 70 GB. Voor dit abonnement blijft gelden dat je na je datalimiet kunt blijven browsen, weliswaar aan 512 Kbps. In de Europese Unie krijg je bij dit plan voortaan 31 GB data, voor de wijziging was dit nog 27 GB.

Uitgelicht artikel Proximus hogere tarieven Dit zijn Proximus’ nieuwe mobiele abonnementen

Ingang met nieuwe databundel

De gewijzigde datalimieten gelden voor zowel bestaande als nieuwe Mobile Vikings-klanten. Alle bestaande klanten zien hun datalimieten stijgen met de ingang van hun nieuwe bundel. Ze hoeven hiervoor dus niet bij de klantendienst aan te kloppen.

Met de wijziging komt Proximus weer (deels) in lijn met Orange, die eind vorig jaar ook al grotere databundels begon aan te bieden. Het basisabonnement van Orange biedt nog wel iets meer data – het Go Intense-abonnement juist iets minder dan het duurste Mobile Vikings-abonnement (80 GB). Tegelijk kan je bij Orange wel Go Extreme afsluiten met 300 GB mobiele data.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business