Nieuws

Dit zijn Proximus’ nieuwe mobiele abonnementen

Proximus hogere tarieven
© iStock
Proximus neemt afscheid van zijn Mobilus-abonnementen en introduceert tegelijk Proximus Mobile en Business Mobile met grotere datavolumes.

“Het gemiddelde maandelijkse dataverbruik per postpaidklant is in drie jaar tijd verdubbeld”, opent Proximus maandag zijn persaankondiging. Die verdubbeling vraagt volgens de telecomprovider om een herziening van het mobiele aanbod. Vandaag is die herziening geopenbaard met vernieuwingen voor zowel residentiële als zakelijke klanten. Specifiek introduceert het bedrijf zijn Proximus Mobile- en Business Mobile-abonnementen.

Abonnementen voor consumenten

Het Proximus Mobile-aanbod neemt het stokje over van de bestaande Mobilus-abonnementen. In het vernieuwde aanbod vind je een viertal tariefplannen – elk met grotere datavolumes en hogere datasnelheden. Proximus verhoogt dus niet enkel de databundels, maar drijft ook de snelheden op. Voor die hogere datasnelheden vertrouwt het merk op de geleidelijke uitrol van zijn 5G-netwerk. Wat de nieuwe pakketten te bieden hebben, omschrijven we hieronder:

  • Mobile Essential: 5G mobiele data, onbeperkt sms’en en 150 belminuten aan 16,99 euro per maand;
  • Mobile Easy: 10 GB mobiele data, onbeperkt sms’en en bellen, datasnelheden tot 200 Mbps aan 19,99 euro per maand;
  • Mobile Maxi: 50 GB mobiele data, onbeperkt sms’en en bellen, datasnelheden tot 500 Mbps aan 29,99 euro per maand;
  • Mobile Unlimited: onbeperkte data, onbeperkt sms’en en bellen, datasnelheden tot 1 Gbps aan 49,99 euro per maand.

Het Mobilus-aanbod van Proximus wordt op 2 mei uit het aanbod weggenomen. Klanten met Mobilus-abonnementen kunnen hun huidige abonnement laten doorlopen óf overstappen naar de nieuwe Mobile-plannen.

Proximus Flex-packs

Proximus rolt de vernieuwingen ook door in zijn packs. Klanten met zulke packs krijgen volgens het bedrijf aanzienlijk meer mobiele data tot hun beschikking. Mobile Flex S stijgt van 5 GB naar 10 GB, Mobile Flex M van 20 GB naar 75 GB. Nieuw is het Mobile Flex Unlimited-plan dat, zoals de naam doet vermoeden, een onbeperkt (mobiel) datavolume biedt.

Uitgelicht artikel EDPnet Proximus lijft Edpnet in voor 20 miljoen euro

Nieuwe zakelijke abonnementen

Proximus komt tegelijk op de proppen met nieuwe abonnementen voor kleine ondernemingen. Dat aanbod vervangt de bestaande Bizz Mobile-abonnementen. Ook voor hen geldt dat zij meer mobiele data tot hun beschikking krijgen aan hogere datasnelheden:

  • Business Mobile Essential: 5 GB mobiele data, onbeperkt sms’en, 120 mobiele belminuten en onbeperkt bellen naar vaste lijnen aan 14 euro per maand;
  • Business Mobile Smart: 20 GB mobiele data, onbeperkt sms’en en bellen, datasnelheden tot 250 Mbps aan 23 euro per maand;
  • Business Mobile Maxi: 250 GB mobiele data, onbeperkt sms’en en bellen, datasnelheden tot 1 Gbps aan 40 euro per maand;
  • Business Mobile International: onbeperkte data, onbeperkt sms’en en bellen en extra data-, sms- en belvolume om overal verbonden te blijven (1 GB om te surfen in de VS, Canada en Zwitserland + 600 minuten en 600 sms’jes voor roaming in deze landen of voor internationale communicatie naar een EU-lidstaat of naar een van deze bestemmingen) en datasnelheden tot 1 Gbps aan 55 euro per maand.

Beschikbaar vanaf 2 mei

De nieuwe mobiele abonnementen zijn vanaf 2 mei beschikbaar. Vanaf dat moment neemt Proximus ook de bestaande Mobilus en Bizz Mobile-plannen uit de lucht. Klanten die hun plan willen aanpassen naar het vernieuwde aanbod kunnen dit ook vanaf 2 mei regelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business