Nieuws

Proximus lijft Edpnet in voor 20 miljoen euro

EDPnet
© Edpnet
Proximus mag Edpnet overnemen. Dat heeft de ondernemingsrechtbank van Dendermonde deze week bepaald. Vorige week liet Proximus nog weten interesse te hebben in de provider.

Met die toestemming is ook meteen de deal tussen Proximus en Edpnet gesloten. Proximus zegt de ‘activiteiten en activa’ van de Belgische en Nederlandse tak van Edpnet over te nemen. Ook blijft de merknaam bestaan en zet de provider zijn activiteiten voort als onafhankelijke entiteit, meldt Proximus. Nieuw is die strategie voor Proximus alvast niet: Scarlet en Mobile Vikings opereren sinds hun overname door de provider eveneens als losstaande entiteiten.

Edpnet blijft gewoon bestaan

Met de overname blijft volgens Proximus ook de ‘unieke cultuur, de onafhankelijke spirit en de merkidentiteit’ behouden. De overname moet bovenal ten goede komen aan een ononderbroken dienstverlening aan Edpnet-klanten, concludeert het bedrijf. Vooralsnog lijkt dit ook te betekenen dat de overname geen gevolgen heeft voor de medewerkers van het bedrijf. Of er op den duur wel bezuinigd moet worden, zal enkel de lange termijn kunnen uitwijzen.

Zo’n bezuinigingsronde is mogelijk onoverkomelijk met de verliezen die Edpnet in het verleden leed. Voor de overname had de provider een schuld van 12 miljoen euro. Hiervoor vroeg het eind 2022 al bescherming aan tegen schuldeisers. Hiervoor moest het wel met de schuldeisers rond de tafel; een fase in het schuldsaneringstraject die op niets uitliep, waarna de rechtbank besloot dat Edpnet in de etalage moest.

Bod van 20,5 miljoen euro

Die etalering zou naar verluidt een bod van 20,5 miljoen euro hebben opgeleverd. Met dit bod mag Proximus na het besluit van de Ondernemingsrechtbank in Dendermonde dus Edpnet inlijven. Door die overname voegt de provider ook meteen 46.000 vaste en 20.000 mobiele abonnees toe aan zijn klantbestand. Edpnet is voorlopig de kleinste overname van Proximus qua klantenbasis. Zowel Scarlet (180.000) als Mobile Vikings (335.000) brachten meer klanten mee bij hun overgave.

Week van telecomovernames

Nu de astronomische lente officieel van start is, schieten de overnames van telecomoperatoren ons om de oren. Liberty Global maakte dinsdag nog bekend Telenet in te willen lijven voor 22 euro per aandeel. Wel hangt die overname mogelijk nog op goedkeuring van mededingingsautoriteiten. De Amerikaanse kabelgigant bezit namelijk een aanzienlijk deel van de Europese telecominfrastructuur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business