Nieuws

Google onderzoekt ernstige batterijperikelen Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5
© Fitbit
Na een recente update van de Fitbit Charge 5 lijkt de batterijduur van de activity tracker plots te zijn afgenomen tot enkele uren. Wat de problemen veroorzaakt, is nog niet geweten.

De Fitbit Charge 5 biedt normaliter een batterijduur van “tot zeven dagen”. Na het installeren van een recente firmware-update met versienummer 194.91, ervaren gebruikers echter problemen met de accu. Via de Fitbit-community klagen gebruikers over een aanzienlijk kortere batterijduur, waardoor een volle accu na de update nog slechts enkele uren meegaat. Sommige gebruikers melden zelfs dat ze hun Charge 5 niet meer kunnen opstarten na een herstart.

Oorzaak onduidelijk

Google heeft nog niet officieel gereageerd op de klachten. In een reactie tegenover de BBC liet het weten de problemen te onderzoeken. Tegelijk benadrukt Google dat de problemen niet per se door de update zijn veroorzaakt. “We onderzoeken dit probleem nog, maar we kunnen op dit moment niet bevestigen dat het komt door de recente firmware-update”, aldus Google. De oorzaak van de problemen is nog onduidelijk.

Geen oplossing voor getroffen gebruikers

Google heeft nog geen oplossing geboden voor de getroffen gebruikers. De klantenservice lijkt hen niet verder te kunnen helpen. Klanten die contact zochten met Google, kregen veelal een kortingscode van 50% aangeboden voor een nieuwe Fitbit-wearable. Over volledige compensatie wordt niet gesproken.

Sommige gebruikers kregen helemaal geen compensatie aangeboden. Er zijn ook gevallen bekend van gebruikers die hun Charge 5 op aanraden van Google herstartten, waarna deze niet meer wil opstarten. Omdat hun wearable niet meer onder garantie valt, wil Google daar niets meer aan doen. De klantenservice biedt in deze gevallen geen oplossing.

Verschoven focus Google

Het is onduidelijk of en wanneer Google een software-update uitbrengt om de problemen te verhelpen. De stilte van Google is alvast niet geruststellend voor de gebruikers van de Charge 5.

De problemen met de Charge 5 komen op een moment dat Google steeds minder aandacht besteedt aan Fitbit. De focus van Google ligt nu meer op zijn Pixel-smartwatches en -producten. Recent leidde dit al tot het vertrek van het voltallige Fitbit-bestuur. Bovendien verkoopt Google zijn Fitbit-producten in minder markten dan voorheen. Hoewel dat niet per se betekent dat de ondersteuning voor Fitbit-producten erop achteruitgaat, is dat wel een mogelijk gevolg van de verschoven productfocus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business