Nieuws

Copilot voor web en mobiel krijgt make-over

copilot
© Microsoft
Microsoft gaat de webversie en mobiele app van Copilot een opfrisbeurt geven. Het moet voor een cleaner uiterlijk zorgen, waarbij Copilot ook gebruiksvriendelijker wordt.

Volgens Microsoft gaat het in de eerste plaats om een make-over die gebruikers een betere ervaring moet geven. De app en webversie zien er niet alleen wat gestroomlijnder uit, Copilot zal voortaan in een carrousel suggesties doen voor relevante prompts.

Microsoft bracht een jaar geleden zijn eerste generatieve AI op de markt: Bing Chat. Tot nog toe hebben surfers zo’n 5 miljard chatgesprekken gevoerd met de bot en evenveel beelden laten genereren. Sinds Copilot de nieuwe term is geworden voor alle AI-toepassingen van Microsoft, is het marktaandeel van Bing en Edge wel gestegen, maar niet zo sterk als de techreus gehoopt had, meldt The Verge

Beeldbewerking met Copilot

Intussen heeft Copilot ook wat meer mogelijkheden gekregen voor beeldbewerking en –creatie. In bepaalde regio’s laat Designer in Copilot je toe om beelden die je liet genereren ook meteen te bewerken, zonder dat je de omgeving van de chatbot hoeft te verlaten. Zo kan je bijvoorbeeld de achtergrond wazig maken of de stijl van de afbeelding wijzigen. Afbeeldingen vergroten en verkleinen of de beeldverhouding aanpassen, blijft achter de betaalmuur van Copilot Pro zitten. Microsoft zou binnenkort ook nog een nieuwe Designer GPT laten debuteren in de Copilot-omgeving. Het moet gebruikers “een immersief, toegewijd canvas geven binnen Copilot, waarmee ze hun ideeën kunnen visualiseren”, aldus Microsoft.

In de VS valt de opfrisbeurt van Copilot niet toevallig samen met de Superbowl. Microsoft heeft dan ook een televisiereclame in de pijplijn zitten die laat zien wat je zoal kan doen met Copilot en de mobiele app promoot.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business