Nieuws

Automaker Polestar maakt werk van zijn eerste Android-telefoon

Polestar Phone
© Polestar
Automaker Polestar werkt naar verluidt aan zijn eerste Android-smartphone. Toch pakt het dat niet zo eigenhandig op: Polestar kopieert simpelweg een bestaande Meizu-telefoon.

De Polestar-telefoon dook vorige week op in Googles Play-database. Daarin staan alle smartphones die worden geleverd met de Play Store. Maanden geleden verscheen er ook al eens een teaservideo, waarin het design van de “Polestar Phone” aan het licht kwam. Ditmaal zijn het de specificaties van de smartphone die de ronde doen.

Markant aan dit verhaal is dat de specificaties overeenkomen met die van een bestaande smartphone. Polestar zou zijn telefoon namelijk baseren op een Meizu-telefoon met modelnummer M329Q, de Meizu Infinity 20. Dat zit zo: GSMChina heeft de Polestar Phone zien opduiken in een IMEI-database. Aan de IMEI werd ook een modelnummer gelinkt: M329S. Beide modelnummers behoren tot dezelfde hardware, die van de Meizu Infinity 20. Het Chinese Meizu bracht deze smartphone in 2023 op de markt.

Volgens GSMChina laat de Polestar Phone zich kenmerken door een groter 6,79-inch-oledscherm, met LTPO, 120Hz-beeldverversing en een piekhelderheid van 1.800 nits. Onder de motorkap zou zich een Snapdragon 8 Gen 2-chipset bevinden. In de Meizu werd de chipset gekoppeld aan 12 of 16 GB RAM en 256 GB, 512 GB of 1 TB opslaggeheugen. De batterij van de Polestar Phone zou net als die van de Meizu 4.800 mAh groot zijn, met oplaadsnelheden tot 65 watt via USB-PD PPS.

Huwelijk tussen Meizu en Polestar

De samenwerking tussen Meizu en Polestar is in eerste opzicht wat verrassend. Meizu heeft immers niets met auto’s te maken en Polestar omgekeerd niet met smartphones. Toch behoren beide bedrijven tot de Geely-groep – eigenaar van onder andere Volvo, Lotus, Polestar en dus ook Meizu.

Vandaar is het dus tot een samenwerking gekomen tussen de twee partijen. Meizu voorziet in de hard- en software. Meizu lijkt de software wel aan te passen voor de Westerse markt. ‘Polestar OS’ zou de definitieve naam worden. De softwarelaag wordt gebaseerd op Android 14 en wordt met de Play Store geleverd, zoals blijkt uit voorgaande lekken.

Polestar Day-event

Hoelang de lancering nog op zich laat wachten, is koffiedik kijken. Polestar heeft de telefoon eind 2023 geteased tijdens zijn Polestar Day-event. Nu de telefoon in allerlei databases opduikt, zou het in elk geval niet lang meer mogen duren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business