Nieuws

WhatsApp zet Status meer in de kijker

WhatsApp
© iStock / stockcam
De populaire berichtendienst haalt binnenkort een oude functie van onder het stof en zet ze weer in de kijker.

WhatsApp is een populaire berichtendienst, maar de ambities van de app gaan verder. Met Stories probeert WhatsApp zijn gebruikers al langer bij te houden. De socialemediadiensten van Meta en concurrenten worden daarvoor veel sneller gebruikt. WhatsApp lijkt de Stories nu extra in de kijker te zetten. Zo wil het mensen aansporen om meer gebruik te maken van de functie.

Volgens WaBetaInfo wordt er achter de schermen aan de Update-pagina van de populaire berichtenapp gewerkt. Stories of ‘Statussen’, zoals die in het Nederlands heten, verschijnen vandaag al bovenaan dat scherm. Tenminste: dat is het geval als je een of meerdere Kanalen volgt. Statussen verschijnen dan in Instagram-achtige bolletjes. Wie geen Kanalen volgt, ziet de Statussen doorgaans in een lange lijst.

Door die bolletjes om te vormen naar grote rechthoekige previews wil WhatsApp meer aandacht vestigen op de stories. In die grote rechthoeken wordt aandacht gegeven aan het visuele aspect en krijg je een duidelijkere voorvertoning te zien dan voorheen. Ook de knop die je voorstelt om zelf een Status te plaatsen groeit. Daardoor moeten gebruikers meer geneigd zijn om zelf stories te plaatsen én die van andere mensen te bekijken.

In ontwikkeling

De verandering is momenteel nog onderweg: zelfs bètatesters zullen ze nog niet meteen zien verschijnen. De nieuwe interface is in ieder geval wel in ontwikkeling, waardoor het een kwestie van tijd is voor hij wordt uitgerold. De verandering maakt bovendien deel uit van een grotere wijziging: ook de manier waarop Kanalen voorgesteld worden zal er binnenkort anders uitzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business