Nieuws

WhatsApp lanceert officieel chatkanaal met info over app

whatsapp
© iStock / stockcam
WhatsApp introduceert een nieuwe functie: in de applicatie is nu een officieel chatkanaal beschikbaar. Langs daar krijg je informatie over de app.

WhatsApp lijkt een nieuwe functie uit te rollen. Deze week kregen een aantal willekeurige mensen plots een bericht van WhatsApp zélf. Neen, er zit niet plots een AI in de chatdienst geïntegreerd. Wel komt er nu een officiële WhatsApp-chat toe waarlangs je meer informatie over de app zal krijgen.

Net zoals dat bij Telegram het geval is, zal WhatsApp je via het nieuwe kanaal op de hoogte houden van veranderingen. Daarnaast mag je ook verwachten regelmatig ‘tips and tricks’ te krijgen van de berichtenapp zelf. Het eerste chatbericht, dat door een beperkt aantal mensen ontvangen werd, draait rond verdwijnende berichten en hoe je zelf berichten kan doen verdwijnen.

Het chatkanaal krijgt meteen een groen vinkje en een vermelding dat het over een officieel account gaat. Zo moet het voor gebruikers steeds duidelijk zijn dat ze in een échte chat zitten en dat ze niet het voorwerp zijn van een scam of phishing: dankzij een groen vinkje kan niemand zich als de berichtenapplicatie voordoen.

Altijd op de hoogte van updates

De nieuwe chat heeft als voordeel dat gebruikers meteen op de hoogte zijn van nieuwe functies: ze moeten na een update de veranderingen dus niet online gaan opzoeken wat er precies veranderd is. Ontvang je liever toch geen berichten van WhatsApp zelf? Dan kan je de verzender blokkeren of de meldingen voor de chat uitzetten. Je zal nog steeds toegang hebben tot je andere gesprekken als je de chat blokkeert.

Het lijkt er bovendien op dat het officiële chatkanaal op alle platformen te vinden zijn. Vroeg of laat zouden alle WhatsApp-gebruikers dan ook een berichte in hun inbox moeten zien verschijnen, of je nu via Android, Mac of zelfs de PC berichten verstuurt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business