Nieuws

Telegram werkt nu zonder telefoonnummer

Telegram zonder telefoonnummer
Voor het aanmaken van een Telegram-account heb je na vandaag geen telefoonnummer meer nodig. Ook rolt Telegram nieuwe beveiligings- en privacyfuncties uit.

Vrijwel iedere gespreksdienst vereist een telefoonnummer om een account aan te maken. Telegram brengt daar ditmaal een einde aan, schrijft de organisatie in een blogpost. Gebruikers kunnen zo’n account aanmaken zonder een simkaart of telefoonnummer. Wel vraagt Telegram gebruikers na het ingeven van hun gegevens zich via Fragment te verifiëren.

Gebruikers kunnen via Fragment een gratis anoniem telefoonnummer aanvragen. Met dit nummer kan je vervolgens de verificatiecode ontvangen om je aanmelding af te ronden. Dit nummer blijft na de verificatie voor Telegram aan je account gekoppeld en tot jouw beschikking om verificatiecodes te ontvangen. Volgens de gespreksdienst worden er geen kosten gerekend voor het gebruik van een Fragment-nummer, dat zijn basis vindt in de blockchain.

Agressief spamfilter in Telegram

Bovenop de komst van aanmelden zonder simkaart, verschijnen ook nieuwe beveiligings- en privacyfuncties. Zo kunnen groepen met meer dan 200 leden genieten van een agressievere spam-filter. Hierdoor hoeven moderatoren in groepen minder te vertrouwen op apps van externe partijen om spam weg te houden uit hun groep(en). Het filter zou wel dermate agressief zijn dat moderators te maken krijgen met vals-positieven. Deze berichten kunnen door admins gerapporteerd worden – hierna verschijnen ze alsnog in de groep.

Groepen worden met zo’n spam filter een pak overzichtelijker. Hiervoor introduceerde Telegram in zijn voorbije update al de zogenoemde ‘Topics’. De nieuwe update luidt de tijd van Topics 2.0 in, schrijft het bedrijf in zijn bericht. Topics zijn voortaan bovendien beschikbaar voor groepen vanaf 100 leden. Voor het gemak worden groepen met onderwerpen voortaan in een modus met twee kolommen geopend. Schakelen tussen verschillende topics wordt zo nog eenvoudiger en overzichtelijker.

Timer voor zelfvernietiging

Ten slotte introduceert Telegram een doorontwikkeling op zijn zelfvernietigingstimer. De timer werd in 2013 geïntroduceerd om chats voor jezelf en de ontvanger automatisch te laten verwijderen. Zo’n timer moest je voor iedere chat afzonderlijk instellen. Vanaf heden kun je zulke timers automatisch in laten stellen voor alle chats. Nieuwe chats die je na het instellen aanmaakt, worden verwijderd nadat de ingestelde tijd is verlopen. Reeds bestaande chats ondervinden geen impact van de wijziging.

Telegram rolde de nieuwe functies op 6 december uit naar alle gebruikers. Mocht je ze niet zien, dan moet je wellicht nog de update uit de Play Store of App Store downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business