Nieuws

Nieuwe opmaaktools arriveren in WhatsApp

WhatsApp
© Unsplash / Alexander Shatov
WhatsApp introduceert eindelijk nieuwe opmaaktools voor tekstberichten. Ze worden uitgerold naar WhatsApp op Android, iOS, web en Mac.

Wie zijn berichten op WhatsApp wil opmaken, liep al jarenlang tegen beperkingen aan. Momenteel, vóór de update, biedt de chatdienst vier opmaaktools: dik- en schuingedrukt, ‘monospace’ en doorgestreept. Vier extra opmaaktools moeten ervoor zorgen dat tekst op WhatsApp voortaan een stuk overzichtelijker wordt. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld bulletpointlijstjes maken of de lijstjes van getallen voorzien.

Nieuw in de opmaakmogelijkheden van WhatsApp zijn ook ‘Block Quote’ en ‘Inline code’. De eerste spreekt redelijk voor zich: je kunt voortaan quotetekst versturen in WhatsApp. Dit werkt per alinea – de quote mag dus één alinea beslaan. Inline code is een opmaak die vooral IT’ers bekend zal voorkomen. Die opmaak wordt gebruikt om code te weergeven en maakt het wat overzichtelijker om code via WhatsApp te versturen.

Update tekstopmaak in WhatsApp
© Meta

Zo activeer je de nieuwe opmaaktools

Elke nieuwe opmaakoptie heeft zijn eigen ‘activatiecommando’. Zo kun je de verschillende opmaaktools gebruiken:

  • Bulletlijst: plaats een ‘-’-symbool voor je tekst. Als je nu op enter klikt, ga je naar de volgende regel in de lijst;
  • Genummerde lijst: start een nieuwe regel met een getal en plaats er een punt achter, zoals: ‘1.’. Net zoals bij de bulletlijst kun je simpelweg op enter tikken om het volgende nummer in de lijst tevoorschijn te toveren;
  • Block Quote: plaats het ‘>’-symbool en een spatie voor de tekst die je als quote wil opmaken;
  • Inline Code: voor de code-opmaak moet je aan weerszijde van de tekst enkele aanhalingstekens plaatsen (‘), bijvoorbeeld: ‘code’.

Uitrol naar Android, iOS en web

WhatsApp stelt de nieuwe opmaaktools per direct beschikbaar op Android, iOS, web en Mac. Zie je de tools nog niet verschijnen? Mogelijk duurt het dan nog enkele dagen voordat je ze kunt gebruiken. In de tussentijd kun je het beste in de Google Play Store en Apple App Store kijken of er updates klaarstaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business