Nieuws

Apple parkeert plannen voor zelfrijdende auto definitief

Apple
© iStock / PhillDanze
Na meer dan tien jaar ontwikkeling besluit Apple om de plannen voor een zelfrijdende auto dan toch in het archief op te bergen.

Eerder raakte al bekend dat Apples plannen om een zelfrijdende auto te ontwikkelen niet lopen zoals gehoopt. De iPhone-maker is ondertussen al 10 jaar in de weer met het project, dat eerder nog naar 2028 werd uitgesteld. Een maand na dat uitstel parkeert Apple de plannen voor een Apple Car definitief.

Sinds 2014

Aanvankelijk was de ontwikkeling van die zelfrijdende auto bijzonder ambitieus. Apple begon in 2014, in het geheim, aan de ontwikkeling van de wagen. Die Apple Car moest het voertuig van de toekomst worden en het publiek kennis leren maken met autonome of zelfrijdende auto. In ontwerpen voorzag Apple zelfs geen stuur in de auto. De logica was namelijk dat je dat niet nodig zou hebben.

Afgelopen maand bleek al dat de zelfrijdende auto iets minder zelfrijdend zou worden dan gedacht. In plaats van Level 4-autonomie, die het merk bij aanvang meende te ontwikkelen, zou het qua autonomie op Level 2+ blijven steken. Dat is iets beter dan Tesla momenteel al biedt, maar onder de maat van wat merken als Mercedes reeds lieten zien.

2000 jobs

Aangezien het project, dat intern onder de codenaam ‘Titan’ bekendstaat, al meer dan 10 jaar geld kost, werd besloten het finaal op te doeken. Volgens Bloomberg, dat als eerste berichtte over de stopzetting van het autoproject, kwam die beslissing eerder onverwacht. Eerder lieten de leidinggevenden bij Apple weten nog tot 2028 hun geduld te oefenen, maar dat blijkt dus niet gelukt.

Bij Apple waren ongeveer 2000 personeelsleden bezig met de ontwikkeling van de slimme auto. Een deel van dat personeel zal verder aan de slag kunnen bij Apple om daar mee aan AI-toepassingen te sleutelen. Wat de hardwareteams en designers betreft is de situatie onzekerder. Zij kunnen nog wel solliciteren voor een job bij Apple, maar het is niet zeker dat ze daarvoor aangenomen worden. Nu het project geschrapt is sneuvelen er met zekerheid jobs, al is het op dit moment moeilijk om te bepalen om hoeveel banen het precies zal gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business