Nieuws

Windows 11 krijgt Copilot-plug-ins en meer AI-upgrades

copilot
© Microsoft
Microsoft lanceert een aantal upgrades voor Copilot in Windows 11 die de assistent nog een stuk behulpzamer moet maken. Het gaat om ondersteuning voor plug-ins en nieuwe AI-functies.

Sinds de lancering van Copilot Pro in januari, blijft Microsoft sterk inzetten op zijn slimme assistent. De belangrijkste toevoeging is het gebruik van plug-ins in Copilot. Tot nog toe kon je die alleen gebruiken in de webversie van het AI-platform. Zo kon je Copilot laten verbinden met bijvoorbeeld OpenTable, om een reservatie te maken vanuit het chatvenster van de Copilot-interface of om er te bestellen bij webshops.  

Meer plug-ins voor Copilot

Microsoft laat nu weten dat er volgende maand plug-ins aankomen voor Kayak, Klarna en Shopify. Het lijkt er alvast op dat Microsoft je zoveel mogelijk in de Copilot-omgeving wil laten vertoeven. Zo zal je zelfs voor je systeeminstellingen Copilot kunnen gebruiken. Met de nieuwe update zal je in de chatomgeving de batterijbesparingsmodus aan of uit kunnen zetten of het hardwareprofiel van je pc kunnen bekijken.

Daarnaast kan je met Copilot live ondertiteling, de vertelstem of het schermvergrootglas inschakelen. Verder kan je zelfs bekijken welke wifipunten er beschikbaar zijn. Als de bediening via Copilot naadloos blijkt te werken, kan het een welkome update zijn voor zowat elke Windows 11-gebruiker.

Meer AI-upgrades

Naast het Copilot-luik voorziet Microsoft nog een reeks AI-updates voor Windows 11. Foto’s krijgt een optie voor ‘Generatief Wissen‘, die je ongewenste elementen uit een foto helpt te halen. Clipchamp krijgt dan weer een ‘Silence Removal AI’ die ongemakkelijke stiltes moet weghalen uit videoclips.

Microsoft gaat alle updates vandaag beginnen uitrollen naar gebruikers die versie 22H2 (2022) en 23H2 (2023) hebben draaien. De softwarereus verwacht dat de meeste nieuwe features beschikbaar zullen zijn als onderdeel van de optionele non-security preview-update voor maart. Wil je de upgrades zo snel mogelijk kunnen gebruiken? Vergeet dan in het menu Windows Update de optie ‘Krijgt de nieuwste updates zodra ze beschikbaar zijn’ niet aan te zetten.

Uitgelicht artikel Microsoft Phone Link Windows 11 Nieuwe functie in Windows 11: gebruik je Android-telefoon als webcam

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business