Nieuws

Generatieve AI laat je elementen verwijderen in Foto’s voor Windows

Foto's
© Microsoft
Microsoft heeft een nieuwe tool toegevoegd in Foto's voor Windows. Generatieve AI zal je helpen om ongewenste elementen te verwijderen.

Onder het menu Retoucheren in Foto’s voor Windows kon je met Spotfix al onzuivere gebieden bewerken of storende elementen weghalen. Generatief verwijderen bouwt daarop voort en gaat een stuk verder. Volgens Microsoft is de generatieve AI in staat om “naadlozer en realistischer” te werk te gaan dan wanneer je een foto manueel zou gaan retoucheren. Zelfs wanneer er grotere delen van een foto ingenomen worden door storende elementen, zoals grote objecten of omstaanders, dan zal de AI die netjes kunnen wegwerken.

Na de update zal je in Foto’s voor Windows de Verwijder-optie kunnen kiezen om daarna met het borsteltje een masker te leggen rond de elementen die je graag wil zien verdwijnen. Je kan zelfs de grootte van de borstel aanpassen, naargelang de objecten die je wil verwijderen een grove of fijne selectie vereisen. Je kan zelfs meerdere elementen selecteren om ze daarna in één actie te laten verwijderen door de generatieve AI.

AI-tools op smartphones

De AI-verwijderaar van Microsoft is een welkome toevoeging voor Windows-gebruikers. Voor Android bestaan er al een tijdje dergelijke AI-tools voor het opkuisen van foto’s, zoals die van Google en Samsung. Die van Google was in een eerste fase exclusief toegankelijk voor eigenaars van de nieuwste Pixeltelefoons, maar de generatieve AI voor correcties kwam daarna ook naar oudere telefoons van het merk.

Toegang tot het nieuwe generatief verwijderen in Foto’s voor Windows is momenteel nog vrij beperkt. De update is nog niet breed uitgerold en is voorlopig enkel beschikbaar als je deelneemt aan het Windows Insider-programma. De nieuwe feature komt zowel naar Windows 10 als Windows 11 en zal beschikbaar zijn op alle Arm64-apparaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business