Nieuws

Shogun (Disney+) nu al beste serie van het jaar genoemd

shogun
© Disney+
De eerste twee afleveringen van Shogun zijn beschikbaar op Disney+. Critici en kijkers zijn vol lof over de serie. Ze wordt nu al genoemd als een van de beste televisie-ervaringen van 2024.

Het indrukwekkende verhaal van ‘Shogun’, de nieuwe Disney+ Original-serie die het historische Japan van de zeventiende eeuw tot leven brengt, genereert de nodige buzz. Geschreven door Justin Marks, bekend van het recente kassucces ‘Top Gun: Maverick’, en gebaseerd op het gelijknamige boek van James Clavell, heeft Shogun de lat hoog gelegd.

‘Shogun’ komt straf uit de hoek

De serie vertelt het verhaal van John Blackthorne, een Engels zeeman die in het Japan van de zeventiende eeuw belandt. Blackthorne wordt gevangengenomen, maar weet te ontsnappen en wordt vervolgens opgenomen in de Japanse cultuur en militaire wereld. Hij wordt getraind om een samoerai te worden en raakt verstrikt in de politieke intriges en oorlogen van het tijdperk, terwijl hij worstelt met zijn loyaliteit tussen zijn eigen land en het land dat hem nu als een van hen beschouwt.

De serie heeft een sterrencast, met Hiroyuki Sanada in de hoofdrol als John Blackthorne. Sanada is een gevierde Japanse acteur, bekend van zijn rollen in verschillende Hollywood-films, waaronder ‘The Last Samurai’ en ‘The Wolverine’. De serie wordt ook ondersteund door een indrukwekkende cast van Japanse acteurs, waaronder Koji Yakusho, die de rol van de machtige Shogun Tokugawa Iemitsu vertolkt.

Hoge productiewaarde

Naast het uitstekende acteerwerk, worden de hoge productiewaarden van ‘Shogun’ geroemd. De serie is gefilmd op locatie in Japan en maakt gebruik van spectaculaire sets en kostuums om de kijkers onder te dompelen in de historische setting. De gevechtsscènes zijn indrukwekkend en realistisch, met een combinatie van praktische effecten en CGI.

Met de release van de eerste twee afleveringen van ‘Shogun’ op Disney+, lijkt de serie het potentieel te hebben om uit te groeien tot een publiekslieveling en een blijvende indruk achter te laten in de wereld van televisie en entertainment. Het is een must-see voor fans van historische dramas en epische verhalen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business