Orbea onthult de Diem-serie: e-bikes gericht op personalisatie

Orbea Diem
© Orbea
De Orbea Diem is gericht op fietsliefhebbers die veel belang hechten aan veiligheid en personalisatie. Orbea biedt dan ook verschillende varianten van de e-bike aan. Prijzen beginnen bij 3.799 euro.

Orbea, een bekende naam in de wielerwereld, richt zich met de Diem-reeks ook op de stedelijke fietser. De reeks kenmerkt zich door een focus op personalisatie en biedt drie modellen – de Diem 30, 20 en 10 – met verschillende aandrijvings- en versnellingssystemen.

Uniek veersysteem en comfortabele rijbeleving

Alle Diem-modellen zijn uitgerust met Orbea’s unieke “Diamond Glide”-veersysteem, dat in het frame is verwerkt. Dit zorgt voor een betere absorptie van hobbels en een comfortabele rijbeleving. De carbon voorvork en de trillingsabsorberende eigenschappen van carbon dragen hier nog eens aan bij.

© Orbea

Veiligheid voorop

De Diem-e-bikes zijn uitgerust met dagrijverlichting voor- en achteraan, en een grootlicht voor de avonduren. De lichten vouwen om het frame en spatbord heen om de zichtbaarheid van de zijkant te verbeteren. Het “Spin Block”-systeem in het stuur voorkomt dat het te ver draait tijdens het op- en afstappen, wat de kans op vallen verkleint.

Shimano EP-motoren en accupakketten

De accu van de Diem is in het frame verwerkt en kan niet door de gebruiker worden verwijderd. Dit zorgt voor een stijver frame (tot 70% stijver dan e-bikes met uitneembare accu’s). Orbea biedt twee accupakketten aan: 540Wh op de Diem 30 en 630Wh op de Diem 20 en 10. De Diem 10 is uitgerust met de prijzigere EP8-motor, terwijl de Diem 20 en 30 de Shimano EP6-motor hebben. Beide motoren bieden een koppel van 85Nm bij een vermogen van 250 watt.

Ketting- of riemaandrijving

Het verschil tussen de diverse Diem-modellen is ook de overbrenging tussen de motor en het wiel. Op de Diem 30 gaat dat met Shimano Cues-derailleurversnellingen, terwijl de 20 overstapt naar de Shimano Nexus Inter-5-naafversnellingen. Ook op de Diem 10 vind je naafversnellingen, maar dan van Enviolo in de Automatiq-uitvoering. Voor de laatste twee opstellingen stapt Orbea ook over op Gates CDX-riemen.

Prijzen en beschikbaarheid

Orbea biedt diverse extra’s aan, zoals een range-extender, bagagedragers en mounts voor smartphones. De Diem-modellen hebben geen eigen scherm om ritinformatie af te lezen.

Prijskaartje:

  • Diem 30: 3.799 euro
  • Diem 20: 4.599 euro
  • Diem 10: 5.599 euro

De Diem komt beschikbaar in drie kleuren: Ivory White (glanzend), Glitter Anthracite (glanzend) en Spaceship Green (mat).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business