OneDrive schrapt uploadfunctie via URL

OneDrive
© Microsoft
OneDrive schrapt vanaf 29 maart 2024 de mogelijkheid om bestanden te uploaden via een URL. De functie werd in 2021 toegevoegd aan de clouddienst.

Microsoft kapt na drie jaar alweer met de URL-uploadfunctie voor OneDrive. De softwaregigant wijt dit aan het beperkte gebruik van de functie. Het zou voor gebruikers ook niet logisch zijn om via URL’s bestanden in de clouddienst op te slaan. De meeste gebruikers uploaden hun bestanden direct naar de clouddienst, hetzij vanaf hun computer, smartphone of tablet. Vaak denken gebruikers daar niet eens over na: via de OneDrive-map in Windows worden bestanden automatisch gesynchroniseerd met de OneDrive-servers.

Naast het beperkte gebruik van de uploadfunctie, zouden de onderhoudskosten ook hoog zijn. De softwaregigant heeft daarom gekozen de functie in zijn geheel te schrappen. Gebruikers die op deze Upload by URL-functie vertrouwen, wordt gevraagd te migreren naar andere uploadmogelijkheden. Hiervoor hebben ze tot 29 maart 2024 de tijd.

Bestanden die reeds via URL’s zijn geüpload voor 29 maart, blijven behouden. Vanaf die datum komt dus alleen de experimentele uploadfunctie te vervallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business