Nieuws

Deezer Free-abonnement lijkt te verdwijnen

Deezer
© Deezer
Muziekstreamingsdienst Deezer lijkt definitief te stoppen met zijn Free-abonnement. Nederlandse en Noorse gebruikers ontvingen hierover een e-mail.

Deezer meldt in een e-mail dat het Deezer Free-abonnement per 18 april 2024 verdwijnt. Waarom de streamingsdienst geen gratis abonnement meer wil of kan aanbieden, is onduidelijk. “We waarderen het dat je deel uitmaakt van de Deezer Free-luistergemeenschap, maar aan goede dingen komt soms een eind”, schrijft de streamingsdienst aan zijn gebruikers.

Niet alleen in Nederland stopt Deezer met zijn Free-abonnement. Ook in Noorwegen is de afbouwperiode begonnen, meldt een gebruiker op Reddit. Berichten in de Deezer Community wijzen erop dat de streamingsdienst het abonnement al langer aan het afbouwen is. Twee jaar geleden kwam de Free-versie al te vervallen in onder meer Canada, Griekenland, Jamaica, Litouwen en Portugal.

Gebruikers ontvingen toen exact dezelfde e-mail. Ze kunnen via de e-mail één maand kosteloos Deezer Premium, Family of Duo uitproberen. Nadien kost het Premium-abonnement 11,99 euro per maand.

Gratis Spotify-abonnement

Daarmee is Spotify binnenkort de grootste gratis muziekstreamingdienst wereldwijd. Een activiteit die Spotify geen windeieren oplevert: in het vierde kwartaal leverden advertenties 501 miljoen euro op. Die advertenties horen gebruikers van Spotify Free onder meer bij het luisteren van podcasts en het afspelen van liedjes. Verwacht wordt dat dit aandeel in de omzet de komende tijd alleen nog maar zal toenemen.

Net als bij Deezer luister je bij de gratis versie van Spotify niet alleen naar advertenties. Je hebt ook minder controle over de afgespeelde muziek en je kunt muziek niet lokaal opslaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business