Nieuws

WhatsApp op Android gaat spraakberichten transcriberen

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om spraakberichten te laten transcriberen in de Android-app. De functie maakt gebruik van spraakherkenning op Android-telefoons.

WhatsApp op iOS biedt al bijna een jaar de mogelijkheid om spraakberichten te transcriberen. De Android-versie van WhatsApp zou die functie binnenkort ook kunnen krijgen, meldt nieuwsblog TheSpAndroid. Ze vonden in bètaversie 2.24.77 verwijzingen naar de transcriptiefunctie.

De code vermeldt een grote update voor de Android-variant van WhatsApp. “Om transcripties mogelijk te maken, wordt 150 MB aan nieuwe app-data gedownload”, aldus de chatdienst. Uit de code blijkt ook dat getranscribeerde berichten net als reguliere berichten versleuteld zijn. Het lijkt erop dat het uitschrijven ook in een versleutelde omgeving plaatsvindt.

Gebruikers zullen de functie vermoedelijk handmatig moeten inschakelen, net als op iOS. Daarop vind je de optie in het instellingen-menu onder het tabblad “Chats”. In België en Nederland heb je hier voorlopig vrij weinig aan: WhatsApp kan spraakberichten in het Nederlands (nog) niet ontcijferen. Vermoedelijk werkt dat ook niet anders op Android.

Testen in WhatsApp Beta

De chatdienst test de transcribeerfunctie momenteel in zijn bètaversie op Android. Dat betekent niet dat bètagebruikers de functie direct kunnen gebruiken. De functie wordt eerst intern getest. Naar verwachting komt de functie over enkele maanden beschikbaar voor alle WhatsApp-gebruikers op Android.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp introduceert eenmalige spraakberichten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business